Si ja està produïda, per què produir-la de nou?

visitante_mirando_ropa

Una visitant de Biocultura mira una peça de segona mà a l’estand d’Humana (Autor: Patricio Michelin).

La roba i el calçat que ja no volem fan nosa a l’armari. Això no vol dir que s’hagin de llençar a les escombreries: encara tenen valor i podem fer-ne ús. En aquest sentit, si la roba ja està produïda, per què s’ha de destruir i produir-ne de nova?

Aquest és l’eix de la xerrada que va protagonitzar David Vázquez, responsable de l’Oficina Tècnica de Recollida d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo, dins del marc de Biocultura, la Fira de Productes Ecològics i Consum Responsable celebrada el darrer cap de semana d’abril al Palau Sant Jordi de Barcelona.

L’acte, titulat “El reciclatge tèxtil, la moda reciclada i la cooperació al desenvolupament”, va destacar les virtuts de la moda sostenible (el respecte pels drets humans, laborals i de salut dels treballadors; per unes pràctiques comercials correctes i pel medi ambient) i l’impacte de la producció tèxtil en el nostre entorn.

Es calcula que una persona compra aproximadament 16 kg de roba anualment. D’altra banda, un 60% de l’impacte negatiu en el medi ambient està vinculat a la producció i la transformació de la roba.

Humana gestiona el tèxtil usat i el valoritza, amb la qual cosa n’obté uns recursos que fan possible dur a terme diferents projectes (finançament i desenvolupament de programes de cooperació als països del Sud en els àmbits d’educació, agricultura i desenvolupament rural, desenvolupament comunitari, energia renovable i eficiència energètica, malalties contagioses, assistència, emergència; també impulsa projectes d’ajuda social, d’educació per al desenvolupament i d’agricultura social) i preservem el medi ambient. Actualment, el 92% de la recollida de roba i calçat és valoritzat a les tres plantes de classificació que tenim a Espanya.

ropa_02

Humana té 12 botigues a Catalunya (Autor: Patricio Michelin).

“Si ja està produïda, per què produir-la de nou?”, va insistir David Vázquez, “la roba usada es pot reintroduir al cicle de vida. La reutilització d’aquestes peces evita el 60% d’impactes negatius en el medi ambient”. “Donem valor a una cosa que sembla que no ho té”, va afegir. “Apostem per un estil de moda sostenible”, va concloure a la xerrada feta a la Fira Biocultura.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s