“L’agricultura social genera oportunitats per a qui ho necessita”

L’agricultura social permet que, a més de produir aliments sostenibles i ecològics, generar oportunitats per a gent que ho necessita”. Així ho afirma el responsable tècnic de l’àrea de Recollida d’Humana, David Vázquez, que aquest matí ha protagonitzat una xerrada sobre agricultura sostenible 2.0 a la fira de cultura ecològica EcoSI, que se celebra a la Fira de Girona fins demà diumenge. Humana hi presenta el seu programa d’ajudes d’agricultura social.

Cristina Vicente-Almazán i David Vázquez

Mercè Pascual i David Vázquez, durant la xerrada a Eco.Sí

“La nostra activitat és la següent: nosaltres us demanem que ens doneu la roba. Quan en tenim un volum important, la convertim en recursos que serveixen per autofinançar l’activitat i generar fons per projectes”, ha afirmat David Vázquez, “d’una roba que no tenia valor, li en donem i ho posem al servei de qui ho necessita”.

“Des de fa un parell d’any hem decidit que part del que obtenim és bo deixar-ho aquí”, ha afegit, “considerem que és necessari donar suport al sector primari, perquè hem d’assolir la sobirania alimentària. Precisament això fa més de 30 anys que ho duem a la pràctica als països del Sud. L’agricultura social permet que, a més de produir aliments sostenibles, també genera oportunitats per a gent que ho necessita”.

La Fundació impulsa des de 2012 un programa d’agricultura social a Catalunya oferint suport tècnic i econòmic a una desena d’entitats d’interès social. En l’edició d’enguany se n’han presentat 30 projectes, dels quals se n’han escollit vuit, un dels quals és el de la Fundació Onyar-La Selva, entitat privada sense ànim de lucre creada el 2004 que té com a finalitat la integració sociolaboral de persones amb discapacitat i/o en risc d’exclusió.

El projecte subvencionat per Humana consisteix en la producció d’hortalisses ecològiques, la finalitat de les quals és l’autoconsum i la comercialització. “Nosaltres subsistim gràcies a les subvencions de les administracions i a les ajudes d’entitats”, asseguren des de la Fundació Onyar-La Selva, “però tot això s’ha retallat. El nostre objectiu és mantenir els llocs de treball, si la fundació tanqués seria dramàtic per tots ells. En aquest sentit, l’ajuda d’Humana és molt benvinguda”.

Oriol Costa, Cristina Vicente-Almazán i David Vázquez

Oriol Costa, Mercè Pascual i David Vázquez.

Humana també participa en les Beques Jaume Casademont, que la fundació lliurarà a mitjans de juny. En concret, col·labora amb les Beques Educar Menjant per a projectes educatius en el món de l’alimentació saludable per a nens i nenes de 0 a 16 anys. Les beques, que enguany arriben a la 6a edició, han permès dur a terme una vintena de iniciatives que transmeten a infants i joves un compromís per una alimentació que també sigui un mitjà de coneixement, d’intercanvi i d’identitat cultural.

A més, Humana i Qüest Urban Stores han unit esforços en una campanya solidària que s’allarga fins el 15 de juny. Tots aquells que s’apropin a una botiga de Qüest Urban Stores i hi dipositin una peça de roba usada, es beneficien d’un 10% de descompte i obtenen una entrada gratuïta per a EcoSI.

Humana disposa de més de 1.300 contenidors per a la roba usada col·locats a Catalunya gràcies als acords de col·laboració establerts amb 230 ajuntaments i prop de 200 entitats i empreses privades. A la província de Girona disposa de 170 contenidors distribuïts en 64 municipis. Al 2012 es van recollir 400 tones de tèxtil usat a Girona, 4.600 tones a Catalunya.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s