El valor del voluntariat ambiental

La seu de l’Agenda 21 de Barcelona, al barri de Gràcia de Barcelona, ha acollit l’acte central de la Setmana del Voluntariat Ambiental, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient. Organitzat per la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC), la cita serveix per a presentar diverses eines de gestió i millora de projectes de voluntariat de gran utilitat per a les entitats.

Glòria Arribas va presentar “Fem camí”, una guia de criteris de qualitat per a projectes de voluntariat amb ambiental. I Juanjo Butron va fer el mateix amb el “Portal del voluntariat ambiental”, una finestra virtual amb l’oferta del sector a Catalunya.

???????????????????????????????

Posteriorment es van presentar diversos projectes de voluntariat ambiental:

Biosfera Associació d’Educació Ambiental

Societat Catalana d’Educació Ambiental

Limnos, Associació de Defensa del Patrimoni Natural del Pla de l’Estany

Amics del Jardí Botànic de Barcelona

Precisament, aquesta darrera entitat és una de les beneficiàries del programa d’ajudes d’agricultura social, que dóna suport a iniciatives en què es combinen la producció d’aliments sostenibles i ecològics amb la generació d’oportunitats per a les persones que més ho necessiten, a l’estar en situació d’exclusió social .

La XVAC és una organització que aglutina diferents entitats que duen a terme programes i actuacions de voluntariat ambiental. Neix de la necessitat de dotar d’estructura el moviment del voluntariat ambiental de Catalunya i de consolidar els projectes i programes de voluntariat ambiental que es desenvolupen. Té com a missió dotar el voluntariat ambiental d’una personalitat pròpia i d’una imatge diferenciadora i específica que el faci socialment visible a partir del treball de les entitats i amb les entitats.

El voluntariat ambiental fa funcions com ara la millora de l’entorn, l’adopció d’actituds respectuoses amb el medi, la potenciació de la participació individual i col·lectiva per afavorir la sostenibilitat, i la divulgació dels valors relacionats amb la protecció ambiental.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s