Visita d’un grup de formació ocupacional

Una vintena de participants del programa “Ocupació per persones aturades de llarga durada” gestionat i executat pel Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental, han visitat les instal·lacions d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo a l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental). Aquesta visita és una de les accions de formació i inserció laboral que realitza el grup, especialment enfocat en l’àmbit de la gestió de residus i neteja viària.

copevo_04

Humana és una organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) que des de 1987 duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia gràcies als recursos obtinguts amb la gestió de tèxtil usat.

Els fons obtinguts permeten l’obtenció de recursos per al finançament i desenvolupament dels programes de cooperació als països del Sud, en els àmbits d’educació, agricultura i desenvolupament rural, desenvolupament comunitari, energia renovable i eficiència energètica, malalties contagioses, i assistència i emergència. També es duen a terme programes d’ajuda social i d’educació per al desenvolupament. A Catalunya impulsa un programa d’ajudes a l’agricultura social.

Humana és l’única organització social autoritzada per al transport i la gestió de residus tèxtils de Catalunya, reconeguda per l’Agència Catalana de Residus (ACR).

Les persones que han visitat la planta d’Humana són de la comarca del Vallès Occidental i són aturats i aturades de llarga durada, és a dir, porten com a mínim un any a l’atur. Gràcies al curs de formació ocupacional, durant quatre mesos reben formació professionalitzadora en l’àmbit de gestió de residus i neteja viària.

El responsable tècnic d’Humana, David Vázquez, ha explicat als assistents l’activitat de la Fundació, com es fa la gestió de la roba i la destinació que tenen els recursos obtinguts d’aquesta gestió. “La nostra tasca té, principalment, aquests impactes en la societat: generem ocupació, perquè tenim una plantilla de 356 treballadors a tot Espanya, i financem una activitat econòmica; generem fons per a projectes de cooperació al desenvolupament; contribuïm a l’estalvi mediambiental, perquè valoritzem un 92% de tota la roba que recollim, i, gràcies a les nostres botigues, donem opció als consumidors a fer una compra més responsable”.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s