Compromesos amb les bones pràctiques empresarials

Humana Fundación Pueblo para Pueblo participa a la 4a Setmana de la Responsabilitat Social Corporativa a Catalunya, que se celebra des del dimecres fins el dissabte. Humana hi presenta el seu compromís amb les bones pràctiques empresarials i també obrirà les portes de la planta de classificació de roba i calçat usat, ubicada a l’Ametlla del Vallès.

???????????????????????????????

Ingenieria Social, SAL i l’Associació +Responsable són els organitzadors de l’event. Es calcula que un miler de persones participaran en algunes de les activitats programades. Totes són gratuïtes i per inscriure-s’hi només cal accedir al web www.setmanarse.cat i omplir la butlleta d’inscripció a alguna de les activitats que es detallen.

La inauguració oficial té lloc dimecres al matí a càrrec del conseller del Departament d’Empresa i Ocupació, Felip Puig; el vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil; el director de l’àrea social de l’Obra Social “la Caixa”, Marc Simón, i Elena López, directora d’Ingeniería Social).

Tot seguit es duen a terme diferents conferències de bones pràctiques de petites i grans empreses; en una d’elles participa el responsable tècnic d’Humana, David Vázquez, amb una xerrada titulada “El reciclatge tèxtil com a motor de projectes socials”. Aquesta jornada se celebra durant tot el matí al Palau Reial Major-Saló del Tinell, de Barcelona.

Vàzquez ha explicat que “els beneficis del procés productiu serveixen per a finançar projectes socials”. “L’activitat d’Humana  va començar fa 26 anys a Barcelona i avui dia dóna ocupació a més de 350 persones. Aquella iniciativa continua tenint molt de sentit actualment”, afegeix.

Es calcula que una persona compra aproximadament 16 kg de roba anualment. D’altra banda, un 60% de l’impacte negatiu en el medi ambient està vinculat a la producció i la transformació de la roba.

Humana gestiona el tèxtil usat i el valoritza, amb la qual cosa n’obté uns recursosque fan possible dur a terme diferents projectes (finançament i desenvolupament de programes de cooperació als països del Sud en els àmbits d’educació, agricultura i desenvolupament rural, desenvolupament comunitari, energia renovable i eficiència energètica, malalties contagioses, assistència, emergència; també impulsa projectes d’ajuda social, d’educació per al desenvolupament i d’agricultura social) i preservem el medi ambient. Actualment, el 92% de la recollida de roba i calçat és valoritzat a les tres plantes de classificació que tenim a Espanya.

“Si ja està produïda, per què produir-la de nou?”, afirma David Vázquez, “la roba usada es pot reintroduir al cicle de vida. La reutilització d’aquestes peces evita el 60% d’impactes negatius en el medi ambient”.

Divendres és el dia de la Responsabilitat Social i Portes Obertes. La planta classificadora d’Humana, al polígon industrial l’Ametlla Park, romandrà oberta per a què els visitants coneguin el procés de gestió del tèxtil usat. Humana és l’única organització social autoritzada per al transport i la gestió de residus tèxtils de Catalunya, reconeguda per l’Agència Catalana de Residus (ACR).

La responsabilitat social és un model de gestió de les empreses i organitzacions basat en criteris responsables en els àmbits econòmic, social i ambiental, que s’orienta a incrementar la seva competitivitat i fomentar el seu desenvolupament sostenible, alhora que contribueix a construir una societat millor.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s