La Generalitat acredita el nostre compromís pel reciclatge

L’Agència Catalana de Residus (ACR), organisme públic que depèn del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, ha concedit el codi de gestor de residus a Humana. Aquesta qualificació ens converteix en l’organització social de referència a Catalunya en aquest camp, en disposar de la més gran instal·lació específica de gestió de tèxtil al territori.

La planta de l'Ametlla gestiona anualment 5.000 tones de roba i calçat usats. Foto: Juanma Peláez

La planta de l’Ametlla gestiona anualment 5.000 tones de roba i calçat usats. Foto: Juanma Peláez

L’administració considera que la roba usada és un residu i, per aquest motiu, l’entitat que els gestiona ha de complir un conjunt de requisits tant en el transport i trasllat com en el seu emmagatzematge i gestió. Aquest codi, a més, posa de manifest l’alt grau de valorització i aprofitament obtinguts: la planta va gestionar aproximadament 5.000 tones de roba i calçats el 2012, dels quals se’n va reaprofitar un 93%; només el 7% es va enviar a tractament final.

El procés per a aconseguir el codi de gestor de residus s’ha allargat un any, període durant el qual tècnics municipals i empreses externes han inspeccionat les nostres instal·lacions per a tenir-ne totes les garanties legals. “Aconseguir aquest codi confirma que estem fent les coses bé”, assegura el responsable tècnic d’Humana, David Vázquez, que afegeix: “Això pot suposar un salt qualitatiu en la mesura en què l’administració i la societat sàpiguen que tota la roba usada a Catalunya hauria de passar per una planta autoritzada. El codi també requereix un exercici de transparència perquè estem sotmesos a inspeccions periòdiques que en monitoritzen la gestió”.

La planta està instal·lada al polígon industrial Ametlla Park. Foto: Juanma Peláez

La planta està instal·lada al polígon industrial Ametlla Park. Foto: Juanma Peláez

La roba i el calçat que ja no volem fan nosa a l’armari. Això no vol dir que s’hagin de llençar a les escombraries: encara tenen valor i podem fer-ne ús. Es calcula que una persona compra aproximadament 16 kg de roba anualment. Humana gestiona el tèxtil usat i el valoritza, amb la qual cosa n’obté uns recursos que fan possible dur a terme diferents projectes i preservar el medi ambient, ja que un 60% de l’impacte negatiu en el medi ambient està vinculat a la producció i la transformació de la roba. La reutilització d’aquestes peces evita el 60% d’impactes negatius en el medi ambient.

Humana aconsegueix convertir un residu en un recurs que finança projectes socials.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s