Parlem sobre el canvi climàtic

S’entén per canvi climàtic el canvi de clima que està experimentant el planeta des de l’inici de la revolució industrial com a conseqüència, en part, de l’activitat  humana. El catedràtic de Meteorologia per la Universitat de les Illes Balears, Sergio Alonso, és l’autor del llibre “¿Hablamos del cambio climático?”, un conjunt de conferències magistrals que ha recollit la Fundación BBVA i que pretén posar a l’abast del públic general les claus per conèixer quin és el problema, saber on ha arribat la ciència i disposar d’informació sobre les implicacions que d’això es deriven i les que es derivaran en el futur.

Logo_HDay_2012_BOLA_TODOS

Des d’Humana celebrem l’aparició d’aquest llibre i que el clima sigui objecte d’investigació i de debat. Precisament, un dels efectes dels canvis en el clima és l’amenaça que suposa per a la producció agrícola, la seguretat alimentària i els mitjans de subsistència de milions de persones als països en desenvolupament. Tot això converteix en un gran desafiament mitigar els efectes d’aquests canvis, adaptar-se de la millor manera possible al nou escenari i al mateix temps poder millorar les condicions de vida de les persones afectades.

Humana va començar fa gairebé 20 anys el Programa de Clubs d’Agricultors amb uns criteris molt clars a l’hora de millorar les produccions agrícoles adaptant-se al medi i reduint la seva vulnerabilitat. Per a posar en valor tot aquest treball, la propera edició de l’Humana Day se centrarà en la lluita contra el canvi climàtic. El 26 de setembre se celebra a Barcelona, mentre que les dates triades per Madrid i Sevilla són 3 i 10 d’octubre, respectivament.

L’esdeveniment inclourà el lliurament dels IV Premis Humana de Reciclatge Tèxtil i una Exposició sobre Cooperació al Desenvolupament, en es podran veure alguns dels elements utilitzats en els programes de cooperació al Sud, que permeten a la població adaptar-se als efectes provocats per les variacions climàtiques.

Tornant al llibre, l’objectiu primer d’aquesta obra —el germen de la qual és el cicle de conferències que l’autor va impartir en la Fundació BBVA en la primavera de 2011— és aportar informació en un llenguatge comprensible sobre el que la ciència ha arribat a conèixer sobre el clima de la Terra i la seva evolució. D’altra banda, i lloc que l’autor ha participat en fòrums internacionals on es prenen decisions i mesures importants, i col·labora en l’elaboració dels informes de l’IPCC, el llibre inclou també comentaris sobre aspectes socials i polítics del canvi climàtic.

La principal font d’informació consultada són els informes de l’IPCC, fonamentalment el quart informe d’avaluació publicat en 2007. Així mateix, ofereix resultats d’investigació generats recentment en el grup de treball del que forma part l’autor, per la qual cosa alguns d’ells es troben en fase de publicació en revistes especialitzades.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s