Ripollet reforça el seu compromís pel reciclatge amb la recollida selectiva de roba usada

Contenidor al carrer del Calvari.

Contenidor al carrer del Calvari.

L’Ajuntament de Ripollet i Humana Fundación Pueblo para Pueblo han signat un conveni de col·laboració per al foment del reciclatge, un acord que té una clara finalitat social. L’ONG ha instal·lat 11 contenidors de recollida selectiva de roba usada als carrers del municipi; la gestió d’aquest tèxtil permet obtenir uns recursos que beneficiaran directament als veïns de Ripollet: Humana farà una aportació anual de 3.300 euros per a accions socials locals i també lliurarà bons d’ajuda a l’àrea de Serveis Socials i Gent Gran per a bescanviar-los per roba de segona mà a les botigues Humana.

 

Humana és una Organització No Governamental per al Desenvolupament (ONGD) que des de 1987 duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia gràcies als recursos que obté de la gestió tèxtil procedent de la roba usada. La vinculació amb Ripollet es remunta a principis dels anys 90, quan es van instal·lar els primers contenidors al municipi; la Fundació hi va estar present fins al 2004 i ara hi torna gràcies al nou acord de col·laboració.

 

D’acord amb el conveni, que té una vigència de dos anys, Humana ha instal·lat a la via pública 11 contenidors de recollida selectiva de roba usada. La Fundació s’encarrega del manteniment, reparació i recollida dels contenidors, amb un cost zero per a l’Ajuntament.

 

L’objectiu de la Fundació és el desenvolupament de projectes de cooperació orientats a impulsar el progrés de les comunitats dels països del Sud. Per a aconseguir-ho, cerca finançament principalment a través de les donacions de roba. A més, des de fa anys impulsa un Programa d’Ajuda Social que reverteix part dels recursos obtinguts amb la recollida de roba i el calçat usat als municipis on està presents.

 

Per això, es compromet a dues accions: farà una aportació econòmica de 300 euros anuals per contenidor, perquè l’Ajuntament els destini a iniciatives de caire social; d’altra banda, també lliurarà vals gratuïts (amb un valor de 30 euros cadascun) perquè les persones necessitades del municipi puguin bescanviar-los per roba de segona mà a qualsevol de les 12 botigues Humana a Barcelona i l’Hospitalet del Llobregat.

 

L’Ajuntament de Ripollet té entre els seus objectius sensibilitzar la població en relació amb el reciclatge, la reutilització dels residus i la seva valorització; la cooperació internacional per al desenvolupament, i la solidaritat i suport als necessitats entre la població local.

Contenidor al carrer de Montcada.

Contenidor al carrer de Montcada.

 

Humana disposa de 1.300 contenidors per a la roba usada col·locats a Catalunya (5.000 a tot Espanya) gràcies als acords de col·laboració establerts amb 230 ajuntaments i prop de 200 entitats i empreses privades. 

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s