Humana Day: el desafiament del canvi climàtic

Humana Day 2013

Humana Fundación Pueblo para Pueblo organitza durant els mesos de setembre i octubre l’Humana People to People Day, dedicat enguany al canvi climàtic, amb el lema “Our Climate, Our Challenge”. Es tracta d’un esdeveniment internacional de caràcter anual on hi participen més d’una desena d’organitzacions de la Federació Humana People to People a Europa.

Els grans objectius d’aquest esdeveniment són dos: d’una banda, compartir amb els col·laboradors d’Humana (principalment empreses i ajuntaments) la labor de la Fundació entorn del desafiament del canvi climàtic; i, per un altre, promoure en la societat una major sensibilització sobre la importància de frenar les conseqüències d’aquest fenomen, treballant en aspectes com la mitigació i l’adaptació, i millorant les condicions de vida de les comunitats menys afavorides dels països del Sud.

En les tres edicions precedents de l’Humana Day, els temes escollits van ser l’educació (2010), la seguretat alimentària (2011) i el paper de la dona en el desenvolupament (2012).

L’esdeveniment té lloc el 26 de setembre a Barcelona (Hotel Meliá Barcelona), el 3 d’octubre a Madrid (Cercle de Belles arts) i el 10 d’octubre a Sevilla (Casino de la Exposición). Inclou el lliurament dels IV Premis Humana de Reciclatge Tèxtil, amb els quals la Fundació reconeix la labor duta a terme per ciutadans, ajuntaments i empreses entorn del reciclatge tèxtil i la cooperació al desenvolupament.

Un moment de l'Humana Day de l'any passat.

Un moment de l’Humana Day de l’any passat.

També inclou una exposició formada per elements comuns a gran part dels projectes de cooperació d’Humana: són tecnologies de baix cost (pous amb bomba de corda, plaques solars, premses per obtenir oli amb el qual produir biocombustible i sabó, filtres d’aigua, etc) la utilització de les quals permet una mitigació dels efectes de les variacions del clima i una millora de les condicions de vida.

Humana promou la reducció, reutilització i reciclatge a través de desenes de milers de contenidors de recollida de roba a Europa i Amèrica del Nord en col·laboració amb municipis i entitats privades, donant als ciutadans l’oportunitat de donar la seva roba usada d’una manera solidària.

La reutilització de roba redueix la despesa dels recursos destinats a la producció de peces noves: per exemple, produir un kg de cotó suposa 6.000 litres d’aigua, l’emissió de 3,6 kg de CO2 i l’ocupació de 0,6 kg de fertilitzants i 0,3 kg de pesticides. La roba que anualment es recull en cada contenidor d’Humana, d’anar a parar a un abocador i, per tant, ser incinerada, produiria 10.000 quilograms de CO2 en ser cremada. Tenint en compte que l’organització disposa en l’actualitat de 5.000 contenidors, cada any es deixen d’emetre 50.000.000 de kgs de CO2.

El procés de valorització de la roba usada permet a més la generació de fons que fan possibles els projectes en el Sud en els àmbits d’educació, agricultura i desenvolupament rural, desenvolupament comunitari, energies renovables i eficiència energètica, prevenció de malalties contagioses i assistència.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s