Cassà de la Selva acull una xerrada sobre cooperació i solidaritat a l’Àfrica

La Sala la Coma acull el dimarts dia 17 una xerrada sobre agricultura, desenvolupament rural i prevenció de malalties contagioses a l’Àfrica. És una iniciativa que s’emmarca en la col·laboració entre l’Ajuntament de Cassà de la Selva i Humana Fundación Pueblo para Pueblo per a contribuir a la sensibilització sobre la cooperació i el progrés dels països del Sud. La xerrada es complementa pocs dies després amb una acció solidària: Humana vendrà roba “second hand” al mercat de diumenge a un preu d’entre 3 i 5 euros; els fons recaptats es destinaran a un projecte sanitari a l’Àfrica.

Foto de grup després de la xerrada, a Cassà de la Selva.

Foto de grup després de la xerrada, a Cassà de la Selva.

La xerrada es titula “Projectes solidaris d’Humana a l’Àfrica”. Se celebra a les 8h del vespre i està protagonitzada per Damiana Conde, vocal del Patronat d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo i experta en intervencions comunitàries i prevenció de la Sida a l’Àfrica i Sud-amèrica. Humana té una experiència acumulada als països del Sud des de fa més de 20 anys.

En l’àmbit de l’agricultura i el desenvolupament rural, Humana centra els seus programes en la seguretat alimentària i en el foment d’agrupacions d’agricultors, anomenats Farmers’ Clubs, l’objectiu dels quals és augmentar els seus nivells de productivitat mitjançant la formació i la introducció de tècniques de cultiu més sostenibles i eficients, l’ús de tecnologies de baix cost i una major varietat de cultius.

D’altra banda, la prevenció de les malalties contagioses és prioritària dins l’àmbit de la cooperació. Juntament amb l’educació i l’alimentació, és el pilar bàsic del desenvolupament de les societats. Per això, part dels programes d’Humana se centren en la prevenció de VIH/Sida, malària, tuberculosi i altres grans malalties contagioses.

Parada d'Humana al mercat de Santa Tecla.

Parada d’Humana al mercat de Santa Tecla.

Els projectes de cooperació que impulsa Humana són possibles gràcies als recursos generats per la gestió del tèxtil usat. Precisament, la fundació estarà present al mercat del diumenge dia 20 amb una paradeta on s’hi vendrà roba de segona mà a uns preus d’entre 3 i 5 euros. Els fons que s’hi recaptin es destinaran íntegrament per a projectes de salut comunitària a Mauritània i Mali.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo disposa de 3 contenidors per a la roba usada col·locats a Cassà de la Selva; al 2012 s’hi van recollir 10.045 kg de tèxtil usat. A la província de Girona hi té 170 contenidors repartits a 64 municipis; al 2012 s’hi van recollir 395 tones de rosa usada.

A Catalunya, Humana impulsa dues grans iniciatives: un Programa d’Ajuda Social que reverteix part dels recursos obtinguts amb la recollida de roba i el calçat usat als municipis on està present; els propis ajuntaments canalitzen aquesta ajuda cap a famílies amb necessitats a nivell de vestimenta bàsica. Es tracta de bons d’ajuda que són repartits per la regidoria de Benestar Social entre persones necessitades del municipi. Cada butlleta té un valor de 30 euros per a bescanviar-los per roba de segona mà en qualsevol de les 12 botigues Humana a Barcelona. Aquest programa està implantat a 15 municipis de Catalunya (42 a Espanya) i el 2012 va distribuir més de 300 vals per un import global de 9.300 euros.

La segona iniciativa és un programa d’agricultura social: des de fa dos anys impulsa una convocatòria d’ajudes per a entitats que aposten per models agrícoles sostenibles i a més tenen una tasca social perquè estan especialitzades en la producció ecològica o perquè treballen en l’àmbit de l’exclusió. En l’edició d’enguany se n’han presentat 30, dels quals se n‘han escollit vuit: un d’ells pertany a la província de Girona, concretament a la Fundació Onyar-La Selva.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s