“Cada cop que reciclem, són emissions que estalviem”

Durant tres setmanes, Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha lliurat els IV Premis de Reciclatge Tèxtil, que reconeixen anualment els municipis i entitats privades de Catalunya que més contribueixen al reciclatge de la roba usada i a la tasca social de l’organització. Això s’ha fet dins del marc de l’Humana Day, una jornada dedicada enguany al canvi climàtic i que s’ha celebrat a Barcelona, Madrid i Sevilla.

Un dels expositors a l'Humana Day de Barcelona.

Un dels expositors a l’Humana Day de Barcelona.

A Madrid, la directora general de l’Oficina Española de Cambio Climático, Susana Magro, va afirmar que “els temes de reciclatge són fonamentals. Cada vegada que reciclem, cada vegada que fem un tractament dels residus adequat, des del meu punt de vista, a l’Oficina que dirigeixo, li ve de perles. Perquè són emissions que vostès, a Humana, estan estalviant i que estan estalviant als espanyols també a nivell global, a nivell mundial. Tot suma i tot acumula”.

Magro va donar l’enhorabona als premiats, destacant la seva col·laboració amb Humana en l’àmbit del reciclatge tèxtil. La directora, igualment, es va mostrar molt agraïda per l’organització d’esdeveniments com l’Humana Day: “És molt significatiu i molt rellevant perquè recolza el treball que fem, de vegades molt desconegut, des del Ministeri, des de l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic”.

A Sevilla, Jesús Martínez Linares, expert en canvi climàtic, fundador i president de la Asociación Ambientalista Sustenta i ambaixador del projecte “The Climate Project” d’Al Gore, va lamentar durant la seva intervenció com a ponent “la política de l’estruç” que molts practiquen per negar les evidències dels efectes del canvi climàtic. També va destacar el treball d’Humana enfront del canvi climàtic en tres nivells: “Reciclatge tèxtil, que evita emissions de CO2, sensibilització ciutadana, i sostenibilitat dels programes de cooperació als països del Sud, en què estan involucrats més de 70.000 petits agricultors”.

A Barcelona, el responsable de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, Salvador Samitier, va afirmar que “el canvi climàtic pot ser una clau per canviar determinats comportaments i determinats models socials i econòmics que tenim, essencialment energètics, i evolucionar cap a una societat baixa en carboni, és a dir, un model menys dependent dels combustibles fòssils i més recolzat en uns recursos més autòctons com les energies renovables”.

El coordinador general d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo, Jesper Wohlert, va destacar durant les celebracions de l’Humana Day que “quan administracions, empresaris i societat civil actuen junts i quan aquesta col·laboració funciona, com succeeix amb el reciclatge tèxtil, és important reconèixer-ho, destacar-ho i celebrar-ho”. Wohlert va afegir que “en l’actualitat només es recull el 20% del tèxtil que es rebutja a Espanya; si aquest 20% permet fer tot el que estem fent, la pregunta és què seríem capaces d’aconseguir si es recollís un 50, un 60 o un 70%”.

El coordinador general d’Humana va apuntar igualment que “fa 25 anys, el reciclatge tèxtil era para nosaltres un mitjà per aconseguir recursos per a la cooperació al desenvolupament; en aquests últims 5 o 10 anys, s’ha convertit, a més, en un factor clau de la protecció del medi ambient i, amb això, del treball enfront del desafiament del canvi climàtic”.

La relació de guardonats als IV Premis de Reciclatge Tèxtil és la següent:

Catalunya (imatges de l’acte)

Municipis i entitats públiques: Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, Sant Cugat del Vallès, Reus, Santpedor, Palau-solità i Plegamans, Teià, Vilassar de Mar i Cornellà de Llobregat.

Entitats privades: Caprabo, Sorli Discau, Condis, Ànec Blau, Max Center-La Farga de l’Hospitalet i Central Parking Jape de Barcelona.

Madrid i zona Centre (imatges de l’acte)

Municipis i entitats públiques: Torrelodones, Villaviciosa de Odón, Rivas Vaciamadrid, Galapagar, Madrid, Alcobendas, San Sebastián de los Reyes, Toledo, Ávila, Consorcio Provincial de Medio Ambiente de Segovia y Aranjuez.

Entitats privades: Parroquia de Nuestra Señora de la Paz (Madrid), Mercado de Las Ventas (Madrid), Carrefour, Disa Península (licenciataria de Shell), Área Única de Atención Primaria del Imsalud, Supermercados AhorraMas (Velilla de San Antón), Cruz Roja Asamblea de Getafe y Centro Comercial Príncipe Pío (Madrid).

Llevant (imatges de l’acte)

Municipis: Ajuntament de Santa Pola (Alicante) i de Mislata (Valencia).

Andalusia (imatges de l’acte)

Municipis i entitats públiques: Lipasam (Sevilla), Mancomunidad del Guadalquivir, Utrera, Almonte, Arahal, COIS Sevilla, Morón de la Frontera i San Juan de Aznalfarache.

Entitats privades: Centro Comercial Los Alcores (Alcalá de Guadaira), Centro Comercial Airesur (Sevilla), El Corte Inglés (Sevilla) i PYP Soluciones Textiles (La Lentejuela, Sevilla).

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s