Caprabo, premiat pel seu compromís amb el reciclatge

Caprabo ha rebut una distinció com una de les entitats privades catalanes que més tèxtil va recollir l’any 2012 en els contenidors d’Humana ubicats als seus supermercats. L’empresa va rebre el guardó en el marc de la jornada Humana Day 2013. L’entitat disposa de 32 contenidors ubicats a 22 supermercats, que al 2012 van recollir 84.407 kg de tèxtil usat.

D'esquerra a dreta, Mariana Franzon,  Unit Manager d'Humana, i Cristina Madrilley i Ana González, del Departament de Responsabilitat Social Corporativa i Medi Ambient de Caprabo.

D’esquerra a dreta, Mariana Franzon, Unit Manager d’Humana, i Cristina Madrilley i Ana González, del Departament de Responsabilitat Social Corporativa i Medi Ambient de Caprabo.

A Catalunya, l’organització disposa de 1.300 contenidors gràcies als acords de col·laboració establerts amb 220 ajuntaments i prop de 200 entitats i empreses privades. Al 2012 s’hi van recollir 4.600 tones de tèxtil usat.

Els Premis Humana de Reciclatge Tèxtil, que han arribat a la 4a edició, són uns guardons que reconeixen anualment els municipis i entitats privades de Catalunya que més contribueixen al reciclatge de la roba usada i a la tasca social d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo.

Els destinataris d’aquest guardó són els clients de Caprabo que, de forma altruista, donen la roba que ja no els serveix amb el convenciment de què la vida útil d’aquestes peces es pot allargar encara més. Aquesta roba i calçat desats als contenidors de color verd són recollits i classificats per Humana Fundación Pueblo para Pueblo que, de totes les tones que gestiona, n’aprofita i valoritza més d’un 90%.

Humana promou la reducció, reutilització i reciclatge a través dels contenidors de recollida de roba; amb la gestió del tèxtil usat obté els fons per a finançar programes de cooperació i també projectes al nostre entorn més proper. A Catalunya impulsa un programa d’agricultura social i també un programa d’ajuda social.

El concepte d’agricultura social prové del “social farming”, un moviment europeu que fa referència a iniciatives del sector primari (agricultura i ramaderia) que es duen a terme de forma sostenible i l’objectiu de les quals és tenir un impacte social, com és el fet de generar oportunitats de desenvolupament per a persones discapacitades o en risc d’exclusió, i mediambiental. Humana treballa en agricultura social des de fa més de 30 anys en països en vies de desenvolupament i ha decidit traslladar aquesta experiència a Catalunya com a resposta a la situació social actual. Per aquest motiu dóna suport a projectes gràcies als fons que provenen de la gestió de la roba.

Aquests projectes corresponen a realitats diferents: horts socials a Montblanc, Barcelona o Valls que aposten per l’agricultura ecològica; un espai a Lleida on s’hi practica horticultura terapèutica que millora la qualitat de vida dels seus usuaris; una iniciativa al Delta de l’Ebre per a impulsar el cultiu tradicional de l’arròs; la creació d’una línea de negoci basada en l’estèvia en un centre especial de treball de Sant Cugat del Vallès o un viver de llavors de productes autòctons on treballen persones en risc d’exclusió social, en aquest cas al Jardí Botànic de Barcelona.

D’altra banda, el programa d’ajuda té com a objectiu revertir part dels recursos als municipis on Humana està present. L’entitat reparteix als ajuntaments bons d’ajuda per valor de 30 euros que permeten adquirir roba de segona mà a persones necessitades. Les butlletes es poden bescanviar a qualsevol de les 12 botigues Humana de Barcelona.

Un pensament sobre “Caprabo, premiat pel seu compromís amb el reciclatge

  1. Retroenllaç: Una segona vida per a la roba i les sabates de la mà de Caprabo | Recollida de roba i calçat a Catalunya

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s