Palau-solità i Plegamans rep una aportació de 1.800 euros per a accions socials

Humana Fundación Pueblo para Pueblo col·labora amb l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans amb una aportació econòmica de 1.800 euros per dur a terme accions socials d’àmbit local, segons es desprèn d’un acord signat entre ambdues parts. L’Ajuntament destinarà aquesta aportació econòmica a ajuts per a l’adquisició de llibres i material escolar.

Segons explica la regidora de Serveis Socials, Carme Cabeza, “fa dos anys que la Generalitat no convoca les beques per a llibres de text, material didàctic complementari i informàtic per a l’alumnat d’educació primària i secundària, per aquest motiu destinarem l’aportació d’Humana a cobrir les necessitats que en aquests aspectes tenen diverses famílies del municipi”.

Contenidors al Pla de l'Alzina.

Contenidors al Pla de l’Alzina.

Humana és una Organització No Governamental per al Desenvolupament (ONGD) que des de 1987 duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia gràcies als recursos que obté de la gestió tèxtil procedent de la roba usada. L’entitat impulsa des de fa anys un programa d’ajuda social que reverteix part dels recursos obtinguts amb la recollida de roba i el calçat usat als municipis on està present, ja sigui en col·laboració directa amb projectes que realitza l’Ajuntament o a través d’altres entitats locals.

Palau-solità i Plegamans va rebre recentment una distinció com una de les localitats catalanes que més tèxtil va recollir l’any 2012 en els contenidors d’Humana ubicats als carrers de la ciutat. El municipi va rebre un dels guardons inclosos en els IV Premis Humana de Reciclatge Tèxtil, en el marc d’una jornada celebrada el 26 de setembre a Barcelona. A Palau-solità i Plegamans, l’entitat disposa de 18 contenidors que al 2012 van recollir més de 68 tones (68.206 kg) de tèxtil usat. Concretament, la distinció reconeixia la gran quantitat de roba recollida per habitant: les dades de l’any passat constaten que cada ciutadà del municipi va donar 4,709 kg de roba usada de mitjana.

El reciclatge i reutilització de material tèxtil és un servei gratuït per a l’Ajuntament i suposa un estalvi important per al municipis en els costos de recollida i eliminació de residus urbans.

Arreu de Catalunya, Humana disposa de 1.300 contenidors per a la roba usada (5.000 a tot Espanya) gràcies als acords de col·laboració establerts amb 220 ajuntaments i prop de 200 entitats i empreses privades.

En el que portem d’any, Humana ha destinat 18.650 euros a municipis de Catalunya per a desenvolupar projectes d’acció social.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s