A l’Espai Obert del barri de Sants està a punt d’engegar un somni. Un somni ple d’expectatives, il·lusions, treball i talent. Són les nou del vespre d’un divendres i una trentena de persones s’asseuen davant del que sembla un escenari de teatre… i també un set de cinema. Estan a punt de veure l’estrena de “Diabòliques”, creada per Mariana Yáñez i Consuelo Barrera, una obra que captiva als espectadors. Elles són l’ànima de la companyia La Cuentista que, per a la posada en marxa d’aquest projecte, van trucar a la porta d’Humana per a què els hi cedíssim peces de roba usada per a la caracterització dels personatges.
Humana està al costat dels creadors artístics, que cerquen a les nostres botigues “second hand” articles que no són fàcils de trobar en una botiga convencional. La Cuentista / Hand Made Theatre ha creat “Diabòliques”, un muntatge on l’espectador assisteix al rodatge del “remake” d’una pel·lícula francesa del cinema negre, “Les diaboliques”, estrenada al 1955 amb Simone Signoret, Véra Clouzot i Paul Meurisse com a protagonistes (40 anys més tard, al 1996, es va rodar un “remake” menys afortunat que l’original amb Sharon Stone, Isabelle Adjani i Chazz Palminteri). “És un muntatge que es mou entre el llenguatge teatral i audiovisual per a construir els diferents nivells de narració que, com a peces de trencaclosques, permeten a l’espectador unir la trama com si fos un detectiu al més pur estil del suspens”, afirmen les creadores.
Bona part del vestuari que utilitzen els protagonistes ha estat cedit per Humana. És a les botigues “second hand” on s’hi pot trobar una gran varietat de peces “vintage” adients per a creacions artístiques ubicades al passat.
El mateix ha succeït amb “El cuarto de las mujeres”, d’Ícaro Teatre, representada recentment a la Sala Ivanow de Barcelona. El seu autor i director és Iñaki Garz i el sinopsi de l’obra és el següent: una professora d’anglès és capturada per soldats bosnians en un poble prop de la capital. La hi porten a un camp de concentració camuflat on és sotmesa a tot tipus de vexacions. Allí és reclosa en una cambra, juntament amb altres dones, on serà utilitzada com a esclava sexual per als soldats que vénen de combatre. Allí coneixerà a una nena, que és utilitzada per a les mateixes finalitats, i és en aquesta relació on coneixerà el veritable valor i significat de la vida.
La responsable de vestuari de l’obra, Lola Ripollés, es va adreçar a les botigues Humana per a escollir les peces de roba més adients per a aquesta obra teatral.