Estilismes i disseny amb roba “second hand”

Una futura dissenyadora, escollint les peces per al seus estilismes.

Una futura dissenyadora, escollint les peces per al seus estilismes.

El barri de Gràcia de Barcelona ha sigut l’escenari el dissabte 16 de novembre d’un event ple de creativitat i estil: la sala d’actes de l’Espai Jove La Fontana  (Gran de Gràcia, 190) ha acollit “Una altra manera de fer moda”, una activitat basada en la creació d’estilismes i peces customitzades per part d’estudiants de disseny a partir de roba de segona mà procedent de la recollida selectiva. Aquest acte ha estat acreditat per a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que s’organitza en més de 30 regions d’Europa al llarg de la setmana del 16 al 24 de novembre del 2013.

La finalitat és demostrar que la vida útil d’una peça de roba pot ser llarga i al mateix temps incidir en els conceptes de reutilització i reciclatge. A més, vol apostar per la moda sostenible. “Una altra manera de fer moda” és una jornada de 4 hores en què futurs dissenyadors creen i donaran valor a un material considerat com a residu.

En la cita, hi han participat alumnes del centre universitari BAU, de Barcelona. Els participants s’han trobat amb una muntanya de roba al mig de la sala, amb desenes de peces de tota mena cedides per Humana Fundación Pueblo para Pueblo. Les han revisat, escollit i n’han fet estilismes i combinacions atractives. L’acte ha tingut el suport de J. Pujol que els ha cedit dues màquines de cosir.

Amb màquines de cosir de J. Pujol.

Amb màquines de cosir de J. Pujol.

Amb aquesta activitat, Humana i les escoles de disseny de moda volen posar en valor un material considerat com a residu a més de prestigiar la reutilització de la roba de segona mà, remarcar la importància de la prevenció de residus, fomentar la creativitat en els estilismes, estimular les creacions de moda sostenible i insistir en la importància d’un consum responsable.

Vols veure les imatges més xules de l’activitat? Clica aquí i tindràs una idea de la feina que van fer els joves dissenyadors.

L'acte s'ha fet a la sala d'actes de l'Espai Jove La Fontana.

L’acte s’ha fet a la sala d’actes de l’Espai Jove La Fontana.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR en les sigles en anglès) és una iniciativa que promou la implementació d’accions de sensibilització sobre els recursos sostenibles i la gestió de residus al llarg d’una setmana. Les accions implementades durant la EWWR es regeixen per les “3 R”: reduir els residus, reutilitzar els productes i reciclar el material.

Segons els organitzadors de l’EWWR, la prioritat principal hauria de ser reduir els residus que es generen. Reduir significa utilitzar menys recursos, és a dir, la prevenció en origen. En segon lloc, la prioritat és reutilitzar els productes; aquesta acció inclou també la preparació per a la reutilització. En tercer lloc, i com a última opció en la gestió de residus de la EWWR, trobem el reciclatge.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s