Una segona vida per a la roba i les sabates de la mà de Caprabo

Caprabo impulsa aquesta setmana diverses accions relacionades amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, a través de la campanya “Una segona vida per a la roba i les sabates“, amb la qual vol impulsar el reciclatge tèxtil. Durant aquests dies, els clients dels supermercats compten amb fulls informatius d’Humana a les línies de caixa. A més, un dels establiments Caprabo situat a Vic (a la carretera E-521 Sant Hipòlit de Voltregà), acull el dissabte dia 23 durant el matí una exposició sobre el projecte d’agricultura social que duem a terme a Catalunya.

A més, Caprabo ha col ·locat diversos cartells informatius en els seus supermercats animant als seus clients a que donin el tèxtil usat i promoguin amb això el reciclatge tèxtil i la protecció de medi ambient. En finalitzar la setmana es farà un balanç del tèxtil recollit i es farà una estimació de l’impacte positiu de la recollida.

La Setmana Europea per la Prevenció de Residus té com a objectius donar a conèixer les estratègies de prevenció de residus de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria, impulsar accions sostenibles per reduir els residus a tot Europa, fer públiques les tasques realitzades pels diversos actors mitjançant exemples concrets de prevenció de residus i intentar modificar el comportament quotidià dels ciutadans.

Caprabo va rebre recentment una distinció com una de les entitats privades catalanes que més tèxtil va recollir l’any 2012 en els contenidors d’Humana ubicats als seus supermercats. L’empresa va rebre el guardó en el marc de la jornada Humana Day 2013. L’entitat disposa de 32 contenidors ubicats a 22 supermercats, que al 2012 van recollir 84.407 kg de tèxtil usat.

Caprabo i Humana agraeixen als clients que, de forma altruista, donen la roba que ja no els serveix amb el convenciment de què la vida útil d’aquestes peces es pot allargar encara més. Aquesta roba i calçat desats als contenidors de color verd són recollits i classificats per Humana Fundación Pueblo para Pueblo que, de totes les tones que gestiona, n’aprofita i valoritza més d’un 90%. Els recursos obtinguts amb la gestió del tèxtil usat obté els fons per a finançar programes de cooperació i també projectes al nostre entorn més proper. A Catalunya impulsa un programa d’agricultura social i també un programa d’ajuda social.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s