L’alcalde de Canovelles visita la planta de classificació

L’alcalde de Canovelles, Josep Orive, ha visitat les instal·lacions d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo, situades al municipi veí de l’Ametlla del Vallès, per a conèixer de primera mà el procés de gestió de la recollida selectiva de roba usada. Orive ha estat acompanyat pel segon tinent d’alcalde i regidor de l’àrea de Serveis, Territori i Planificació Estratègica, Emilio Cordero. L’alcalde es va reunir amb la direcció de l’ONGD i els treballadors que són veïns de Canovelles amb l’objectiu d’analitzar la viabilitat de portar a terme projectes solidaris al municipi de Canovelles.

D'esquerra a dreta, David Vázquez, Damiana Conde, Emilio Cordero i Josep Orive.

D’esquerra a dreta, David Vázquez, Damiana Conde, Emilio Cordero i Josep Orive.

“No m’havia imaginat la dimensió ni el nivell d’organització que té Humana”, va afirmar Orive durant la visita. Acompanyat pel responsable de l’Oficina Tècnica, David Vázquez, i la de Projectes Socials, Damiana Conde, l’alcalde de Canovelles va constatar que “les ONG tindran assegurada la seva continuïtat i el seu futur si són capaces, com fins ara, d’obtenir recursos propis sense dependre de les subvencions públiques”.

A la planta de classificació ubicada al polígon industrial l’Ametlla Park treballen 77 persones, cinc de les quals són veïns de Canovelles. Tots ells tenen una antiguitat mitjana de deu anys a l’entitat.

A Canovelles, l’entitat disposa de dos contenidors situats a la benzinera Meroil al km 1 de la carretera BV-1439, en virtut d’un conveni amb aquest col·laborador privat. En el que portem d’any, han recollit més de sis tones de tèxtil usat (6.359 kg). El reciclatge i reutilització de material tèxtil és un servei gratuït per al municipi i suposa un estalvi important en els costos de recollida i eliminació de residus urbans. Arreu de Catalunya, Humana disposa de 1.300 contenidors per a la roba usada (5.000 a tot Espanya) gràcies als acords de col·laboració establerts amb 220 ajuntaments i prop de 200 entitats i empreses privades.

Kebe és veí de Canovelles i treballa a la planta de classificació.

Kebe és veí de Canovelles i treballa a la planta de classificació.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s