Montgat rep una aportació d’Humana en bons d’ajuda social

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha lliurat a l’Ajuntament de Montgat 30 bons d’ajuda per valor de 30 euros que permetran adquirir roba de segona mà a persones necessitades. Les butlletes, que arriben a un import global de 900 euros, es poden bescanviar a qualsevol de les 12 botigues Humana de Barcelona. L’acte de lliurament s’ha realitzat a les instal·lacions d’Humana a l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental), aprofitant una visita dels regidors de Mobilitat, Seguretat, Prevenció i Sostenibilitat, Tomàs Cabrejas, i de Comunicació, Àfrica Roigé. Ambdós han recorregut la planta de classificació, on hi arriba tota la roba recollida dels contenidors i s’hi destria segons la qualitat.

Tomàs Cabrejas i Àfrica Roigé atenen les explicacions de Belén Comino.

Tomàs Cabrejas i Àfrica Roigé atenen les explicacions d’Ana Belén Comino.

Tomàs Cabrejas va assegurar després de la visita que “des de l’Ajuntament hem donat un impuls a l’àmbit de la recuperació, per exemple fem mercats de segona mà, i intentem sensibilitzar la població de la importància de no malbaratar”. “No estem d’acord amb l’obsolescència programada, que fa que molts articles de consum estiguin pensats per a caducar al cap d’un temps, sinó que creiem que molts d’ells poden tenir una segona vida. La regidoria intenta conscienciar els nostres veïns amb aquest fil conductor”, va afegir.

En relació als bons d’ajuda, Cabrejas va explicar: “Són un cop de mà important per a famílies necessitades. Aquest lliurement representa tancar un cercle que comença amb la donació que la gent fa de la roba que no necessita; aquests vals beneficien persones que poden adquirir roba que sí necessiten”.

En aquest sentit, Àfrica Roige va destacar: “L’Ajuntament ha triplicat durant aquest any la partida de Serveis Socials i recentment hi hem afegit 20.000 euros més perquè hi ha una necessitat molt gran. Tot suma i questa ajuda és important”.

Àfrica Roigé, Mariana Franzon i Tomàs Cabrejas.

Àfrica Roigé, Mariana Franzon i Tomàs Cabrejas.

La vinculació amb Montgat es remunta a l’estiu de 2010, quan es van instal·lar els primers contenidors al municipi; actualment n’hi ha sis que, de gener a octubre d’enguany, han recollit més de 23 tones (23.688 kg) de roba i calçat usats. El 2012 se n’hi va recollir gairebé 32 tones (31.886 kg).

Tomàs Cabrejas va senyalar: “Creiem que podem anar més enllà de la recollida selectiva de roba i col·laborar amb Humana en altres projectes de caràcter social”.

Humana ha lliurat en una ocasió anterior els bons d’ajuda a Montgat: el 2012 en van distribuir 20 per un import total de 600 euros. Aquesta iniciativa ha permès als beneficiaris adquirir peces a la nostra xarxa de botigues d’una manera gratuïta.

La fundació gestiona des de l’any 2010 la recollida selectiva de roba usada al municipi a través d’una xarxa de sis contenidors instal·lats en llocs de fàcil accés i dins de les àrees d’aportació voluntària. Estan situats a l’avinguda de la Mediterrània, 11; a l’avinguda del Turó, 3; al carrer de Catalunya s/n; al passeig de Frederica Montseny, 1; a la Plaça Major de Ciurana, 1 i a la Riera de Sant Jordi, 129.

El reciclatge i reutilització de material tèxtil és un servei gratuït per a l’Ajuntament i suposa un estalvi important per al municipis en els costos de recollida i eliminació de residus urbans. La Fundació s’encarrega del manteniment, reparació i recollida dels contenidors, amb un cost zero per a l’Ajuntament.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s