Humana explica la seva experiència en reciclatge i agricultura social al Marketplace Ambiental, a Sant Cugat

Humana participa el divendres 13 de desembre al Marketplace Ambiental, que se celebra durant el matí a ESADE Creàpolis. Humana hi explicarà la seva experiència en el reciclatge tèxtil i els resultats del projecte d’agricultura social que impulsa.

Mariana Franzon, a la part dreta de la imatge, durant la taula rodona en què hem participat.

Mariana Franzon, a la part dreta de la imatge, durant la taula rodona en què hem participat.

El Marketplace Ambiental vol ser un centre de networking ambiental on empreses i entitats ambientals comparteixin espai, coneixement i hores de treball per donar a conèixer iniciatives i projectes ambientals. Està organitzat pel Departament de Territori i Sostenibilitat i el Club EMAS, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

El Marketplace és una jornada destinada a afavorir el contacte i les relacions entre les entitats del tercer sector ambiental i les empreses, facilitar la presentació de projectes i iniciatives que puguin ser d’interès comú, facilitar els contactes personals entre els representants de les entitats i els empresaris i/o responsables ambientals o de Responsabilitat Social Corporativa (RSC), promoure la creació conjunta de projectes i iniciatives entre entitats i empreses, i promoure entre els assistents la participació i el suport als projectes de les entitats com un element per desenvolupar i implantar la seva política d’RSC.

Al mes d’octubre es va celebrar el Marketplace a Tarragona i s’hi van aplegar més de 100 persones, 36 empreses i 29 entitats ambientals. L’espai d’ESADE Creàpolis a Sant Cugat oferirà cinc espais; Humana intervindrà a l’espai Àgora del Marketplace, on s’hi presentaran 30 projectes amb l’objectiu de trobar col·laboracions.

La Fundació impulsa des de fa dos anys un projecte d’agricultura social, on hi participen 11 projectes de tot el territori. L’agricultura social agrupa a iniciatives del sector primari (agricultura i ramaderia) que tenen un impacte en el territori i també en les persones. Els seus punts forts són: genera llocs de treball per a persones discapacitades o en risc d’exclusió, són projectes viables i sostenibles, i aposta per la producció ecològica.

Usuaris de l'associació Agrupa't, que fan hortoteràpia en un hort de Lleida.

Usuaris de l’associació Agrupa’t, que fan hortoteràpia en un hort de Lleida.

Un dels projectes implica a una entitat local, el Taller Jeroni de Moragas, que enguany celebra el seu 40è aniversari, que ha posat en marxa una nova línea de producció amb la qual pretén introduir-se en l’àmbit de l’agricultura social i contribuir a la viabilitat econòmica que necessita la cooperativa per a desenvolupar la seva tasca social. Aquesta nova línea està basada en el cultiu de l’estèvia, una planta amb propietats medicinals, coneguda sobretot com a substitutiu del sucre.

Humana està present a Sant Cugat des de fa quatre anys i disposa de 37 contenidors que en el que portem d’any han recollit 128 tones de roba i calçat. El reciclatge i reutilització de material tèxtil és un servei gratuït per als municipi i suposa un estalvi important en els costos de recollida i eliminació de residus urbans.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s