La Fura dels Baus estrenarà “Madame Butterfly” a Sidney amb roba d’Humana

Humana Fundación Pueblo para Pueblo col·labora amb La Fura dels Baus en l’òpera “Madame Butterfly proporcionant a la companyia la roba que s’utilitzarà al vestuari d’aquest muntatge, que s’estrenarà al març de 2014 a Sidney. El disseny del vestuari és de Lluc Castells.

Josep Abril i Begoña Simón, seleccionant les peces més adients.

Josep Abril i Begoña Simón, seleccionant les peces més adients.

Àlex Ollé, director de La Fura dels Baus, i la companyia han decidit que el cor de l’òpera vestirà roba de segona mà de la Fundació. El dissenyador Josep Abril, acompanyat de Begoña Simón, ha visitat les instal·lacions d’Humana a l’Ametlla del Vallès per a seleccionar més de 200 peces de roba “second hand” que vestiran uns 40 actors de l’obra, escrita per Giacomo Puccini a principis del segle XX.

Humana està al costat dels creadors artístics, que cerquen a les nostres botigues “second hand” o a la planta de classificació de l’Ametlla del Vallès peces que no són fàcils de trobar a una botiga convencional. El responsable de l’Oficina Tècnica d’Humana, David Vázquez, explica: “Donem suport a tot tipus de manifestacions artístiques proporcionant roba usada a companyies teatrals, productores de cinema i televisió, artistes independents de tota mena… amb l’objectiu d’impulsar la cultura”.

Per exemple, l’equip d’Alejandro González Iñárritu es va adreçar fa tres anys a la Fundació per a emportar-se roba per als actors de la pel·lícula “Biutiful”, protagonitzada per Javier Bardem; el mateix va fer l’equip de vestuari de la companyia teatral Animalario abans de l’estrena, el 2011, de l’obra “Marat-Sade”.

Àlex Ollé explica a la web de la companyia: “Al 2014 tenim tres projectes d’òpera en curs. Primer de tot estrenaré ‘Madame Butterfly’ durant el mes de març a Sidney que estarà situada en un escenari sobre el mar amb capacitat per a 3.000 persones. Al maig estrenaré a Amsterdam l’òpera ‘Faust’ i al setembre, ‘Holandès Errant’ a l’Òpera de Lyon”.

Begoña i Josep, després de la secció de peces per a l'òpera.

Begoña i Josep, després de la secció de peces per a l’òpera.

A finals de novembre, el dissenyador Josep Abril i Begoña Simón van acudir a la nau de classificació que Humana té a l’Ametlla del Vallès per a seleccionar la roba que vestiran bona part dels actors de “Madame Butterfly” a la ciutat australiana. “Cercàvem peces per als personatges que formen el cor”, explica Abril, “volem que vagin vestits com gent del poble”. El dissenyador afegeix que, tot i que l’obra està ambientada originalment al Japó a principis del segle XX, el director de La Fura vol que el seu muntatge no es pugui situar en una època concreta.

Els artistes s’han endut més de 200 peces de roba per a vestir 42 personatges entre homes, dones i alguns nens. “Hem escollit peces bàsiques: pantalons, faldilles, jerseis de punt, sabates… Volíem roba de segona mà perquè fos totalment real”, va afirmar Abril.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s