Humana i Flea Market fomenten la reutilització de roba “second hand”

Humana Fundación Pueblo para Pueblo inicia una col·laboració amb Flea Market Barcelona, el mercat de referència dels objectes de segona mà a la capital catalana. La Fundació ha estat present al primer Flea de l’any, celebrat el diumenge 12 de gener a la Plaça Blanquerna (darrera del Museu Marítim, metro Drassanes), amb un punt informatiu i també de recollida de roba.

La cita va reunir desenes de paradistes i centenars de visitants.

La cita va reunir desenes de paradistes i centenars de visitants.

Aquest acord propicia la col·laboració entre Flea Market, defensors del consum alternatiu i que aposten per la recuperació dels objectes ja usats, i Humana, que anualment recull més de 4.000 tones de roba i calçats usats gràcies als 1.300 contenidors instal·lats als municipis de Catalunya i a les 12 botigues “second hand” ubicades a Barcelona i l’àrea metropolitana.

En la primera edició de l’any del del Flea Market Barcelona uns 180 paradistes es van reunir des de les 11h del matí fins a les 19h darrera del Museu Marítim, una cita que va coincidir amb el primer diumenge de rebaixes, tot i que la filosofia del Flea Market és fomentar la reutilització i el reciclatge. El Flea Market s’organitza el segon diumenge de cada mes. Per a veure fotos del mercat, clica aquí.

Al mercat hi ha parades de peces de roba, objectes de decoració, vinils, joguines vintage… i tot sota el lema “One man’s garbage is another man’s gold”. Humana hi està present amb una taula on hi reparteix informació i també amb una caixa específica on els assistents hi poden desar la roba que ja no utilitzen i que s’acumula a l’armari. A més, Humana es converteix en l’operador referent de la recollida selectiva per a tots els paradistes.

El punt informatiu es troba en un dels extrems del mercat.

El punt informatiu es troba en un dels extrems del mercat.

Des de l’inici de l’activitat a Catalunya al 1987, l’objectiu d’Humana ha estat gestionar de manera eficaç les donacions de roba usada, una filosofia que té molt sentit en una societat en què el consum de tèxtil fa que el volum de peces rebutjades augmenti de forma progressiva any rere any. Per aquest motiu, el seu objectiu és reduir el volum de roba usada que va a parar als abocadors. Per això promou el compromís amb la sostenibilitat i el respecte mediambiental, dos valors compartits amb Flea Market Barcelona.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s