Recta final per a veure l’exposició d’agricultura social a Lleida

La Biblioteca Pública de Lleida (Rambla d’Aragó, 10) acull fins a final de setmana una exposició fotogràfica que constata l’impacte que té l’agricultura social sobre el territori i els usuaris. La mostra, que es titula “Les persones i la terra, el primer”, està protagonitzada pels usuaris de Punt Eco, empresa de responsabilitat social i ambiental centrada en l’horticultura terapèutica.

L’exposició es pot veure al Claustre Infantil de la biblioteca Pública fins el divendres 28 de febrer. Ja es va poder veure la passada tardor a quatre centres cívics de la ciutat: Pardinyes, Bordeta, Balàfia i Secà de Sant Pere. Està formada per imatges en gran format que il·lustren el valor de l’agricultura social, un concepte que prové del “social farming” i que agrupa a iniciatives del sector primari (agricultura i ramaderia) que tenen un impacte en el territori i també en les persones. Els seus punts forts són: genera llocs de treball per a persones discapacitades o en risc d’exclusió, són projectes viables i sostenibles, i aposta per la producció ecològica.

Les imatges d’aquesta exposició corresponen principalment a un projecte d’horticultura terapèutica a Lleida. L’hort és una eina terapèutica que millora la qualitat de vida dels usuaris aportant-los beneficis a nivell físic, emocional, cognitiu i social. Aquest és l’eix principal en el què es basa Punt Eco, empresa de responsabilitat social i ambiental que ha recuperat una antiga zona agrícola abandonada (tres hectàrees) situada a deu minuts del centre (Sot de Fontanet). Aquesta iniciativa es va posar en marxa el 2012 gràcies al suport econòmic d’Humana.

Als horts de Punt Eco treballen diferents entitats locals, entre elles l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics (Aspid) i l’Associació Agrupa’t (usuaris que han tingut addiccions a diversos tòxics). Els usuaris hi  treballen aspectes cognitius com la memòria, l’atenció o la planificació; físics com la força i l’equilibri; emocionals com l’autoestima, la satisfacció de recollir el què han conreat, i també incideix en aspectes de conducta.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s