Una “Madama Butterfly” a Sidney amb roba “second hand”

La Fura dels Baus estrena avui divendres “Madama Butterfly” al Handa Opera de Sidney, una versió moderna de l’obra escrita per Giacomo Puccini a principis del segle XX i que s’interpreta en un escenari flotant al port de la ciutat australiana. Àlex Ollé, director de La Fura, i la companyia han decidit que el cor de l’òpera vesteixi roba de segona mà. El dissenyador Josep Abril, acompanyat de Begoña Simón, va visitar a finals de l’any passat les instal·lacions d’Humana a l’Ametlla del Vallès per a seleccionar més de 200 peces de roba “second hand”. El disseny del vestuari és de Lluc Castells.

A finals de novembre, el dissenyador Josep Abril i Begoña Simón van acudir a la nau de classificació de l’Ametlla del Vallès per a seleccionar la roba. “Cercàvem peces per als personatges que formen el cor”, explica Abril, “volem que vagin vestits com gent del poble”. El dissenyador afegeix que, tot i que l’obra està ambientada originalment al Japó a principis del segle XX, el director de La Fura vol que el seu muntatge no es pugui situar en una època concreta.

Els artistes es van endur més de 200 peces de roba per a vestir 42 personatges entre homes, dones i nens. “Hem escollit peces bàsiques: pantalons, faldilles, jerseis de punt, sabates… Volíem roba de segona mà perquè fos totalment real”, va afirmar Abril.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s