Salou reforça el seu compromís en la recollida selectiva de roba usada

L’Ajuntament de Salou ha renovat la confiança en Humana per a que continuï assumint la gestió de la roba i calçats usats al municipi. Ambdós han signat la renovació del conveni per a la recollida selectiva d’aquest residu. La Fundació assumeix aquesta gestió des de fa 13 anys (la col·laboració es va iniciar el 2001).

Mariana Franzon, Unit Manager Recollida, i Ramon Maria Pascual Poy, regidor de Salut Pública i Qualitat Mediambiental.

Mariana Franzon, Unit Manager Recollida, i Ramon Maria Pascual Poy, regidor de Salut Pública i Qualitat Mediambiental.

El reciclatge tèxtil contribueix a la protecció del medi ambient en reduir en part els residus generats pels ciutadans, atorgant una segona vida a una roba que d’una altra manera aniria a parar a l’abocador per a ser incinerat. Humana va recollir 37.098 kilograms de roba i calçats usats a Salou al llarg de 2013 (en el que portem d’any, de gener a maig, aquesta xifra ascendeix a 13.061 kg). La recollida selectiva és una eina eficaç de gestió de residus, prova d’això és que el tèxtil que els veïns han dipositat als punts habilitats va evitar l’emissió de 117 tones de CO2.

La Fundació gestiona la recollida selectiva de roba usada al municipi a través d’una xarxa de 12 contenidors instal·lats en llocs de fàcil accés. Des de l’inici de la seva activitat a Catalunya, al 1987, l’objectiu d’Humana ha estat gestionar de manera eficaç les donacions de roba usada, una filosofia que té molt de sentit en una societat en què el consum de tèxtil fa que el volum de peces rebutjades augmenti de forma progressiva any rere any.

Humana impulsa des de fa anys un programa d’Ajuda Social que reverteix part dels recursos obtinguts amb la recollida de roba i el calçat usat als municipis on està present. La Fundació i l’Ajuntament estan treballant en la millor fórmula perquè aquests recursos beneficiïn als ciutadans del municipi. A més, Humana també organitza activitats lúdiques per a conscienciar la població sobre la necessitat de protegir el medi ambient. Al juny de 2010, per exemple, es va fer un taller de sensibilització ambiental a la Plaça de la Pau.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s