Col·laborem amb el Col·legi d’Economistes de Catalunya

Humana ha assistit aquest matí a la presentació de tres SIDICO (Sessions Internes de Discussió i Coneixement) promoguts per la Comissió d’Economia i Sostenibilitat del Col·legi d’Economistes de Catalunya (CEC). Els SIDICO integren una sèrie d’estudis centrats en el corredor mediterrani, la responsabilitat social corporativa (RSC) i l’eficiència energètica. Juntament amb MANGO, el CEC i El Tinter, la Fundació és copatrocinadora d’aquesta iniciativa.

L'acte s'ha fet a la seu del Col·legi d'Economistes.

L’acte s’ha fet a la seu del Col·legi d’Economistes.

Les publicacions, fruit d’unes sessions de discussió en el marc de la Comissió d’Economia i Sostenibilitat, tenen com a objectiu formar als seus integrants en aspectes relatius a la sostenibilitat ambiental i social per a, posteriorment, traslladar-ne els coneixements a la resta d’economistes i a la societat en general.

Els SIDICO són els següents:

  • “Corredor ferroviari mediterrani de mercaderies: un eix d’infraestructures sostenibles?” (amb el patrocini del Col·legi d’Economistes de Catalunya)
  • “Aspectes econòmics de les polítiques de Responsabilitat Social Corporativa; impactes als comptes de resultats” (amb el patrocini de MANGO)
  • “Sostenibilitat i competitivitat en l’àmbit de l’energia i l’eficiència energètica” (amb el patrocini d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo)

L’acte de presentació, celebrat aquest matí a l’auditori del CEC, ha estat presidit pel degà del Col·legi, Joan B. Casas, i ha comptat amb la presència de representants de les entitats patrocinadores:  Xavier Carbonell, director de Responsabilitat Social Corporativa de MANGO; Ángel Panyella, director de El Tinter i Jesper Wohlert, coordinador general d’Humana.

Jesper Wohlert ha presentat el SIDICO sobre la sostenibilitat i la competitivitat en l’àmbit de l’energia. Ha recordat que “no podem contemplar el desenvolupament als països del Sud sense garantir l’accés a l’energia”. “Pensem que l’accés a l’energia és un camp ple de desafiaments i d’oportunitats que necessita d’un enfocament global, amb la participació també de la societat civil”, ha afegit.

Joan B. Casas, degà del Col·legi, esquerra, i Jesper Wohlert, coordinador general d’Humana.

Joan B. Casas, degà del Col·legi, esquerra, i Jesper Wohlert, coordinador general d’Humana.

Joan B. Casas ha estat l’encarregat de presentar l’estudi sobre el corredor ferroviari mediterrani de mercaderies. El degà del CEC ha destacat el treball i l’esforç fet durant aquests 10 últims anys per donar a conèixer la importància del corredor i ha mostrat la seva felicitat perquè fruit d’aquesta feina “la Unió Europea el considera ara un dels eixos prioritaris de transport de mercaderies”.

Casas ha destacat que el corredor és important “dins l’àmbit econòmic perquè travessa la part més dinàmica de l’Estat espanyol en matèria d’obertura exterior i d’exportacions: Catalunya i la Comunitat Valenciana, una zona molt integrada econòmicament; i també des del punt de vista estratègic com un eix de transport clau per al desenvolupament del comerç internacional” El degà del CEC ha destacat que els elements anteriors “avalen, des de la lògica econòmica, la importància del corredor ferroviari mediterrani, però no podem oblidar que es tracta d’una obra de molt impacte i cal que es faci amb criteris de sostenibilitat”.

Xavier Carbonell ha explicat que “la RSC té un impacte evident en l’economia i els comptes de l’empresa. Per a que sigui positiu s’ha d’aplicar amb criteri i convenciment. Si ho fem així serem una empresa més competitiva tant des de dins com des de fora”. Carbonell ha recordat que “per dur a terme la RSC dins l’empresa s’ha de tenir el suport de la direcció, que estigui basat en sistemes eficients i ha d’estar present en tot el procés productiu”.

Àngel Panyella, responsable d’El Tinter i encarregat de l’edició dels SIDICOS, ha senyalat que des de la seva impremta han treballat per fer-ne una publicació sostenible, coherent amb els continguts dels mateixos.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s