Humana recull 1.822 tones de roba usada a Catalunya durant el primer semestre

Els contenidors que Humana té repartits a més de 200 municipis de Catalunya han recollit 1.822 tones de tèxtil usat durant el primer semestre de 2014. Aquestes peces tenen dues destinacions: una part s’envia a la planta de classificació que la Fundació té a l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i la resta, allò que no es té la capacitat de classificar, es ven a empreses de reciclatge. La venda de roba ens permet aconseguir uns recursos que serveixen per autofinançar l’organització i dur a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia i d’ajuda social a Catalunya.

Un dels 11 contenidors instal·lats a Ripollet, municipi on hem recollit 8.742 kilograms de roba i calçats usats  de gener a juny.

Un dels 11 contenidors instal·lats a Ripollet, municipi on hem recollit 8.742 kilograms de roba i calçats usats de gener a juny.

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha fet balanç de la recollida selectiva durant el 2013. Segons les dades facilitades des dels municipis, l’any passat s’hi van recollir 5.876,55 kg de tèxtil usat, un 11,72% menys que l’any anterior i indica que una possible raó és que “els ciutadans n’allarguen la vida útil; la roba es reaprofita més”.

La roba usada representa el 0,17% de la recollida selectiva a Catalunya. L’any passat es van generar 3.588.822 tones de residus municipals, xifra que suposa un 4% menys que al 2012. La generació de residus per càpita ha passat d’1,35 kg/habitant/dia el 2012 a 1,30 kg/hab/dia el 2013, un registre similar al de finals dels anys 90. Del total dels residus
municipals, es van recollir selectivament un 38%.

“L’esforç de la ciutadania en la separació dels residus segueix sent important, tot i que el context econòmic actual genera factors associats, com la retracció i alhora racionalització del consum“, expliquen des de l’ARC, “i també els furts de materials valuosos en contenidors de les grans ciutats i també en deixalleries”.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s