El projecte 3C d’agricultura urbana ecològica interessa als municipis

L’hort social de Lliçà d’Amunt ha sigut l’escenari de l’Humana Day, una jornada dirigida tant als col·laboradors d’Humana (ajuntaments, entitats privades i particulars) com als seus treballadors. La cita ha servit per a presentar el projecte “3C: Conreem el Clima i la Comunitat”, que pretén impulsar un model d’agricultura sostenible en entorns urbans.

Un moment de la visita a l'hort.

Un moment de la visita a l’hort.

La cita ha aplegat una trentena d’assistents entre els col·laboradors d’Humana, principalment tècnics de diversos municipis. Tots ells han conegut el projecte 3C gràcies a les explicacions de la coordinadora del programa, Damiana Conde, i el tècnic agrícola, Albert Amorós. El 3C consisteix en impulsar un hort ecològic on s’hi pugui aprofitar els recursos locals disponibles per a generar productes d’autoconsum. Els destinataris són persones que desitgin crear llaços amb altres membres de la seva comunitat amb els quals comparteixin interessos.

El projecte 3C: Conreem el Clima i la Comunitat s’ha implementat per primer cop a Lliçà d’Amunt. Humana hi impulsa un hort social on des de fa setmanes hi ha vuit voluntaris que cuiden de la seva parcel·la. L’objectiu és replicar aquest projecte a d’altres municipis on hi hagi usuaris interessats en l’agricultura urbana ecològica.

Albert Amorós, técnic agrícola, explica el projecte 3C.

Albert Amorós, técnic agrícola, explica el projecte 3C.

En el marc de la jornada Humana Day, els assistents han conegut els detalls del projecte i han pogut parlar amb alguns dels usuaris. Molts d’ells han coincidit en assenyalar que aquest projecte és aplicable als seus municipis. Eugeni Capella i Pere Campíñez, tècnic de Medi Ambient i educador ambiental de Salou, respectivament, han afirmat: “Ho veiem replicable a Salou, però tenim el dubte del cost que suposaria per a nosaltres”.

Maria Rosa Busqué, representant de Mataró, ha assegurat: “Em sembla un projecte fantàstic. Tenim la intenció de posar en marxa uns horts socials. Als municipis hi ha força demanda en aquest sentit, el que passa és que en ocasions les administracions no som ràpids en donar resposta”.

Montse Ventura, tècnica de Medi Ambient de Montgat, s’ha mostrat interessada pel projecte i coincideix en què es podria aplicar al municipi del Maresme, on ja funcionen els Horts de Can Casanovas.

Laura Echevarría, educadora social de l’Ajuntament de Calella, ha explicat que al seu municipi hi ha un hort social i ha volgut conèixer de primer mà l’experiència de Lliçà d’Amunt.

Si vols veure més imatges sobre l’Humana Day, clica aquí.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s