Signem un nou conveni de col·laboració amb Castellar del Vallès

La directora general d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo, Elisabeth Molnar, i l’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, han signat un conveni que renova la relació que des de fa set anys l’Ajuntament manté amb aquesta la Fundació en l’àmbit de la recollida selectiva de roba usada al municipi.

Elisabeth Molnar i Ignasi Giménez signen la renovació de l'acord.

Elisabeth Molnar i Ignasi Giménez signen la renovació de l’acord.

La fundació gestiona des de l’any 2007 una xarxa de contenidors instal·lats en llocs de fàcil accés i dins de les àrees d’aportació voluntària de recollida selectiva. Segons aquest acord, com a novetat l’organització es compromet a realitzar una aportació econòmica anual de 2.000 euros, que es destinaran a accions de solidaritat local. A més, es continuaran realitzant accions de sensibilització per promoure una consciència sostenible, de cooperació internacional, de divulgació del servei i de protecció del medi ambient.

També, i segons el mateix conveni, Humana continuarà lliurant a l’Ajuntament 25 bons d’ajuda anuals per valor de 30 euros cadascun, que permetran adquirir roba de segona mà a persones necessitades. Les butlletes, que arriben a un import global de 750 euros, es podran bescanviar a qualsevol de les botigues Humana.

La iniciativa permet que la Regidoria de Benestar Social pugui canalitzar aquesta ajuda cap a famílies amb necessitats de vestimenta bàsica. A finals d’aquest any, i des de l’any 2009, l’entitat haurà distribuït al municipi 90 bons d’ajuda per un import total de 2.700 euros. Això ha permès a centenars de persones adquirir peces a la xarxa de botigues d’Humana d’una manera gratuïta. El conveni rubricat avui tindrà una durada d’un any, tot i que quedarà prorrogat automàticament de forma anual.

L'acte de signatura s'ha fet a l'ajuntament del municipi vallesà.

L’acte de signatura s’ha fet a l’ajuntament del municipi vallesà.

El contenidors d’Humana a Castellar estan situats als carrer de País Valencià (davant del complex esportiu Puigverd), Prat de la Riba (davant de l’escola Sant Esteve), Barcelona (davant de la pl. Europa), Dr. Vergés (davant de la pl. del Forjador) i Ripollet (amb 2 contenidors situats davant del Centre d’Atenció Primària), a la pl. de Joan Coromines (al sector residencial de Can Carner), a la ronda de Tramuntana i a la Deixalleria municipal (on hi ha instal·lats un total de 2 contenidors). A banda d’aquests 10 contenidors ubicats en espais públics, n’hi ha un altre situat en el recinte d’un supermercat de la població.

El reciclatge i reutilització de material tèxtil és un servei gratuït per a l’Ajuntament i suposa un estalvi important per al municipis en els costos de recollida i eliminació de residus urbans. Des que es va implantar el 2007, la recollida de roba usada en contenidors d’Humana s’ha anat consolidant. L’any passat, la ciutadania va aportar-hi un total de 50,66 tones per a la seva reutilització i reciclatge. Enguany, fins al mes de setembre, el pes recollit arriba a les 39 tones, el que suposa un 6% més que en el mateix període de 2013.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s