El camí que va del residu al recurs

“Hem de ser capaços de treure la connotació negativa del concepte residu i parlar de recurs”, ha afirmat el director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, durant la jornada organitzada pel Gremi de Recuperació de Catalunya a l’edifici Esadecreàpolis de Sant Cugat del Vallès. “Tot allò que té valor ha de tornar a la cadena econòmica”, ha afegit.

Xavier Riba, president del Gremi de Recuperació, i Josep Maria Tost, director de l'Agència de Residus de Catalunya, durant la jornada.

Xavier Riba, president del Gremi de Recuperació, i Josep Maria Tost, director de l’Agència de Residus de Catalunya, durant la jornada.

La cita ha reunit representants de les entitats agremiades i s’ha centrat en explicar el contingut del nou Reial Decret sobre els aparells elèctrics i electrònics i els seus residus (Raees) i en la presentació d’iniciatives diverses dels patrocinadors de la jornada. Per a parlar del Raees han intervingut Pilar Chiva,  directora de l’Àrea de Prevenció i Foment del Reciclatge de l’ARC; Begoña Fabrellas, directora general de Qualitat i Evaluació Ambiental del Ministeri de Medi Ambient, i Jordi Roca, del Gremi.

Josep Maria Tost, que ha inaugurat la cita, ha posat en valor la feina que realitzen els gestors de residus. “Reciclar és positiu per l’economia del país i constitueix una font de creació de llocs de feina”, ha explicat i ha insistit en la necessitat de millorar els registres de recuperació de residus i minimitzar el volum que arriba als abocadors. De fet, cada any augmenta la taxa per tona de residu que arriba a l’abocador per a incentivar als municipis a que potenciïn la recollida selectiva entre els seus veïns.

“El sector del reciclatge i de la reutilització és estratègic pel país”, ha assegurat Tost, “per això des de l’Agència volem un sector transparent, clar i sostenible”.

Guies de bones pràctiques editades pel Gremi i per l'ARC.

Guies de bones pràctiques editades pel Gremi i per l’ARC.

L’ARC i el Gremi de Recuperació estan treballant en l’elaboració d’una Guia de Bones Pràctiques del Sector Tèxtil, dirigida als gestors de residus tèxtils i que s’afegirà a la resta de guies editades per ambdues entitats: la de vehicles fora d’ús, la de metalls i la de paper cartró.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s