La campanya #pasaturopa promou el reciclatge tèxtil

Humana llança la campanya #pasaturopa, amb la qual vol promoure la reutilització i el reciclatge tèxtil.

La campanya compta amb un vídeo en què hi participa part de l’equip de la planta de classificació de tèxtil d’Humana, amb el microsite www.pasaturopa.org i amb la difusió en xarxes socials. La finalitat és assolir la màxima difusió possible i, en conseqüència, promoure una major conscienciació sobre l’impacte positiu sobre el medi ambient que té el reciclatge tèxtil. Més informació a www.ewwr.eu/actions/project/campana-pasaturopa

La campanya es duu a terme dins del marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que s’allarga des del 22 al 30 de novembre, i coincidint amb el Renova la teva roba, que es duu a terme fins el 30 de novembre.

La resta d’accions més destacades de la Fundació són una campanya de recollida de roba destinada als clients dels supermercats Caprabo i la celebració de tallers de titelles amb material reciclat a vuit municipis. Caprabo, un dels col·laboradors privats més importants d’Humana a Catalunya, impulsa una campanya per a potenciar el reciclatge tèxtil: durant aquests dies, els clients poden trobar uns flyers informatius d’Humana a les línies de caixa. L’any passat s’hi va fer una acció similar i s’hi van recollir més de 2.300 kg de roba usada.

A més, la Fundació organitza tallers de titelles elaborades amb tèxtil usat en vuit municipis. El dissabte 22 de novembre hi ha tallers a Montgat, Salou, Valls, La Llagosta, El Vendrell i Sabadell (en els darrers dos casos, en col·laboració amb Caprabo). I el diumenge 23 de novembre, a Sant Feliu del Llobregat i Sant Antoni de Vilamajor.

Un any més, Humana dóna suport al Renova la teva roba, una iniciativa d’intercanvi de roba l’objectiu de la qual és fomentar el consum conscient i la prevenció de residus promoguda per entitats, associacions i equipaments municipals de la ciutat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Hem fet una cessió de burres a diverses entitats participants.

Reciclatge i reutilització

Es calcula que una persona compra anualment uns 16 kg de roba i que un percentatge significatiu s’utiliza molt poques vegades… fins que finalitza la seva vida útil a les escombraries o en un contenidor de residu tèxtil, en el millor dels casos. Del total de peces que anualment els catalans no fan servir, només una de cada cinc es diposita en un contenidor de residu tèxtil o es lliura a una organització especialitzada en reutilització. Un altíssim percentatge de la roba que ja no ens serveix es pot utilitzar de nou, reduint així el volum de residus i estalviant aigua i energia. Perquè, si la roba ja està produïda, cal destruir-la i produir-la novament?

La reutilització i el reciclatge afavoreixen l’estalvi de recursos naturals i energètics que es destinarien a la producció de noves peces. Es calcula que produir un kilogram de cotó implica 6.000 litres d’aigua, l’emissió de 3,6 kg de CO2 i l’ús de 0,6 kg de fertilitzants i 0,3 kg de pesticides. La roba que anualment es recull en cada contenidor d’Humana, si acabés en un abocador i per tant fos incinerat, produiria 10 tones de CO2.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s