Humana i l’Obra Social “la Caixa” fomentaran la contractació de persones vulnerables

Humana Fundación Pueblo para Pueblo i l’Obra Social “la Caixa” han signat un conveni d’adhesió perquè, a través del programa Incorpora de l’entitat financera, s’afavoreixi la incorporació de persones en risc de vulnerabilitat a la plantilla de l’ONGD.

Elisabeth Molnar, d'Humana; Marc Simón, de l'Obra Social "la Caixa", i Glòria Canals, d'Aura Fundació, després de la signatura del conveni.

Elisabeth Molnar, d’Humana; Marc Simón, de l’Obra Social “la Caixa”, i Glòria Canals, d’Aura Fundació, després de la signatura del conveni.

Humana Fundació Pueblo para Pueblo compta amb una plantilla a Catalunya de 148 treballadors, sis dels quals es trobaven en risc de vulnerabilitat i han estat contractats en virtut d’acords amb diferents entitats. A tot Espanya, la plantilla és de 399 persones i onze han estat contractades gràcies a aquests convenis: sis a la delegació de Catalunya; cinc, a la de Madrid; quatre, a la d’Andalusia i un, a la de la zona nord.

Segons l’acord signat amb el programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa”, Humana rebrà un servei d’assessorament i acompanyament en la integració laboral de persones en situació de vulnerabilitat. Quan les circumstàncies ho permetin, Humana lliurarà al programa Incorpora la descripció dels perfils professionals corresponents als llocs de treball oferts, i aquesta informació arribarà a les entitats que formen part del programa i a l’Obra Social “la Caixa”. El programa Incorpora supervisa la inserció laboral que consisteix en assessorament, suport en l’adaptació al lloc de treball i seguiment després de la contractació laboral.

L’acord ha estat signat aquest migdia per la directora general d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo, Elisabeth Molnar; el director corporatiu de l’Àrea Social de la Fundació Bancària “la Caixa “, Marc Simón, i la directora general del Projecte Aura Barcelona en representació de les entitats Incorpora, Glòria Canals.

Els representants de les tres parts signen el conveni.

Els representants de les tres parts signen el conveni.

Elisabeth Molnar ha expressat la satisfacció d’Humana amb l’adhesió al programa Incorpora : “Aquesta col·laboració és molt beneficiosa per a totes les parts. Som una entitat amb una àmplia plantilla, amb un perfil laboral diversificat, i contínuament hi apareixen oportunitats de contractació. Estem encantats amb aquest acord ja que entenem el futur com una xarxa de col·laboracions ” .

Marc Simón ha destacat que, amb aquest conveni , es compleixen dos objectius: “Les entitats que col·laboren amb el programa Incorpora entenen que la responsabilitat social corporativa va més enllà d’una obligació i se sent impel·lides a implicar-se al seu entorn per oferir més oportunitats a aquells que tenen més dificultats. A tot això s’uneix , en aquest cas, la pròpia actitud i l’activitat d’Humana, l’esperit de la qual és ajudar tant aquí com en molts altres llocs. Això dóna un doble sentit a la col·laboració” .

Simón ha posat en valor la tasca que realitza Humana en relació a la protecció del medi ambient: “En els darrers anys ha augmentat la consciència ciutadana per la reutilització i el reciclatge , cada vegada som més conscients de la importància d’aprofitar la roba” .

Glòria Canals, d’Aura Fundació, ha assenyalat que “l’oferiment i la disponibilitat d’Humana són idònies per als nostres usuaris” i ha destacat que “l’activitat d’Humana no acaba a les seves botigues, sinó que darrere hi ha molts projectes socials”. “Quan coneixes l’entitat des de dins t’adones de la gran tasca que realitza”, ha afegit, “per a nosaltres, la col·laboració mútua és molt bona”. Cal assenyalar que recentment s’han incorporat dues noies al personal de botigues a Catalunya, en virtut d’un acord amb Aura Fundació.

Lídia treballa a una de les botigues de roba de segona mà, gràcies a un acord amb Aura Fundació.

Lídia treballa a una de les botigues de roba de segona mà, gràcies a un acord amb Aura Fundació.

Segons expliquen des de l’Obra Social “la Caixa”, el programa d’integració laboral de l’Obra Social ”la Caixa”, Incorpora, ha facilitat 5.220 llocs de treball a persones en risc d’exclusió al llarg del 2014, gràcies a la implicació de 1.784 empreses catalanes en aquest projecte de responsabilitat social corporativa i a la col·laboració de 108 entitats socials.

Afegeixen que “a través del programa, les empreses troben una via per contribuir en la millora del seu entorn més immediat” i contribueixen a “ajudar a pal·liar, en la mesura que poden, una de les problemàtiques que més preocupen als ciutadans: l’atur”.

El programa d’integració laboral de l’Obra Social ”la Caixa”, en funcionament des de 2006, es dirigeix prioritàriament a persones amb discapacitat, parats de llarga durada, exreclusos, immigrants, joves en risc d’exclusió i víctimes de violència de gènere, entre altres col·lectius.

Nora, usuària d'Aura Fundacció, també treballa en una botiga d'Humana.

Nora, usuària d’Aura Fundacció, també treballa en una botiga d’Humana.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s