Humana va recollir 4.100 tones de roba usada a Catalunya durant 2014

Humana Fundación Pueblo para Pueblo va recollir 4.100.510 kilograms de roba i calçat usats durant l’any passat a Catalunya. Aquesta quantitat és molt similar respecte a la xifra obtinguda l’any anterior, que fou de 4.108.666 tones (un descens del 0,2%). La mitjana de donacions per habitant és d’1,83 kg.

“La recollida selectiva de roba gairebé es manté en els mateixos registres de l’any anterior malgrat el context econòmic del nostre entorn”, explica la responsable de Recollida de Catalunya, Mariana Franzon, “això es deu a la conscienciació dels ciutadans respecte a que la roba pot tenir una segona vida, i a que la reutilització i el reciclatge són fonamentals per a protegir el medi ambient. Tot plegat és fruït de la tasca que realitzen les entitats públiques i les entitats del tercer sector amb una finalitat social”

La reutilització i el reciclatge tèxtil contribueixen a la protecció del medi ambient en reduir en part els residus generats pels ciutadans: cada kg de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l’emissió de 3,169 kg de CO2, segons dades de la Comissió Europea. La recollida de roba és un servei gratuït per als municipis i significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans. Humana té instal·lats 1.362 contenidors a uns 200 municipis de Catalunya.

A més, qualsevol ciutadà pot quantificar quina és la seva aportació al medi ambient en dipositar una bossa de roba usada al contenidor: es tracta de la calculadora de l’entitat Aeress, una eina que permet introduir-hi el número de peces a reutilitzar i la seva traducció en emissió de CO2 evitat.

Des de l’inici de la seva activitat a Catalunya fa gairebé 30 anys, l’objectiu d’Humana ha sigut gestionar de manera eficaç les donacions de roba usada i incentivar-ne un consum responsable. És una finalitat compartida per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), que pretén reduir la generació primària total de residus de Catalunya, incrementar el coneixement entre la població de l’oferta existent de productes reutilitzables o de segona mà, i fomentar l’allargament de la vida útil dels productes.

Gràcies a la gestió del tèxtil usat, Humana desenvolupa projectes de cooperació a països del Sud: són projectes de llarga durada, coordinats amb les polítiques de desenvolupament dels governs dels països beneficiaris i es duen a terme en àmbits com l’educació, la salut, la formació professional, la integració social, el desenvolupament agrícola o el sanejament, entre d’altres.

A Catalunya, Humana hi promou la protecció del medi ambient amb tallers de reciclatge i sensibilització (n’hem fet a una trentena de municipis durant 2014); el lliurament de bons d’ajuda a la vestimenta (n’hem repartit 410 a 15 municipis per un valor total de 12.300 euros, un 32% més que l’any anterior); col·laborem o donem suport a entitats com ara el Col·legi d’Economistes de Catalunya o l’Associació Moda Sostenible Barcelona, o iniciatives com la Setmana Europea de Prevenció de Residus o la Festa Major de Gràcia. També hem donat suport econòmic a projectes socials a 16 municipis, gestionats pels respectius departaments de benestar social.

Taller de titelles a la Plaça del Blat, a Valls.

Taller de titelles a la Plaça del Blat, a Valls.

Ahir mateix, Humana i l’Obra Social “la Caixa” van signar un conveni d’adhesió perquè, a través del programa Incorpora de l’entitat financera, s’afavoreixi la incorporació de persones en risc de vulnerabilitat a la plantilla de l’ONGD. Humana Fundació Pueblo para Pueblo compta amb una plantilla de 148 treballadors a Catalunya, sis dels quals es trobaven en risc de vulnerabilitat i han estat contractats en virtut d’acords amb diferents entitats.

A més, hem posat en marxa a Lliçà d’Amunt (Vallès Oriental) un projecte d’agricultura social urbana anomenat “Conreem el clima i la comunitat. 3C”.

Un moment de la visita a l'hort.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s