La Roca del Vallès, premiada pel seu compromís amb la reutilització i el reciclatge tèxtil

L’Ajuntament de La Roca del Vallès ha rebut un Premi de Reciclatge Tèxtil de mans d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo, l’entitat que hi gestiona la recollida de roba usada des de la passada tardor. El guardó és un reconeixement a les donacions que els veïns fan als contenidors: a la Roca n’hi ha cinc que han recollit 2.587 kilograms de roba i calçat usats fins a l’actualitat.

D'esquerra a dreta, Antonio Briceño i Mariana Franzon, representants d'Humana; Humana; l’alcalde, Rafael Ros, i la regidora de Serveis Socials, Montserrat Ametller.

D’esquerra a dreta, Antonio Briceño i Mariana Franzon, representants d’Humana; Humana; l’alcalde, Rafael Ros, i la regidora de Serveis Socials, Montserrat Ametller.

Humana ha lliurat a l’alcalde, Rafael Ros, i a la regidora de Serveis Socials, Montserrat Ametller, un quadre fet a Moçambic, un dels països on la Fundació duu a terme diversos projectes de cooperació. Amb aquest premi es reconeix la col·laboració dels ciutadans i l’ajuntament en l’àmbit del reciclatge tèxtil i la cooperació al desenvolupament.

Enguany també han rebut el Premi de Reciclatge Tèxtil els ajuntaments de Reus, Vilassar de Mar, Sant Hipòlit de Voltregà, El Vendrell, Cambrils i Calafell, així com Ànec Blau, Caprabo i Jape Central Parking de Barcelona.

L’Ajuntament de la Roca del Vallès i Humana van signar el passat mes de setembre un conveni de col·laboració per a la gestió del residu tèxtil. La reutilització i el reciclatge contribueixen a la protecció del medi ambient en reduir en part els residus generats pels ciutadans: cada kg de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l’emissió de 3,169 kg de CO2, segons dades de la Comissió Europea. La recollida de roba és un servei gratuït per al municipi i significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans.

Gràcies a aquest acord, s’hi han instal·lat a la via pública cinc contenidors de recollida selectiva de roba usada:

  • Santa Agnès: C/Jaume Cuyàs cantonada amb C/Jaume Balmes.
  • La Torreta: Plaça de Valldoriolf (amb la resta de contenidors de recollida selectiva).
  • La Roca: C/Lope de Vega amb C/Catalunya.
  • La Roca: C/Reixach cantonada amb C/A. Machado.
  • C/Prat de la Riba (davant de les antigues cases de mestres IES).

Humana impulsa des de fa anys un Programa d’Ajuda Social que reverteix part dels recursos obtinguts amb la gestió del tèxtil als municipis on està present. En aquest sentit, d’una banda, l’entitat fa una aportació a la Roca que es destinarà a projectes socials locals; de l’altra, hi ha lliurat 20 bons d’ajuda que l’àrea de Serveis Socials repartirà a famílies amb necessitats a nivell de vestimenta bàsica. Cada butlleta té un valor de 30 euros per a bescanviar-los per roba de segona mà en qualsevol de les 13 botigues Humana a Barcelona i l’Hospitalet del Llobregat.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s