“3C”: expliquem el programa d’agricultura social i urbana a l’Escola Agrària de Manresa

La coordinadora del programa “Conreem el clima i la comunitat (3C)”, Damiana Conde, ha participat a una jornada sobre horts ecològics organitzada a l’Escola Agrària de Manresa pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Conde hi ha explicat com va nèixer el projecte i les experiències que s’hi han sumat.

Damiana Conde i Xavi Vela, durant la presentació a la jornada.

Damiana Conde i Xavi Vela, durant la presentació a la jornada.

“Conreem el clima i la comunitat (3C)” és un programa d’agricultura social i urbana que cerca aprofitar els recursos de la terra per a generar productes d’autoconsum al temps que reforça els lligams socials i de comunitat dels participants.

A Catalunya ja suma la gestió de dos horts comunitaris: el primer es va posar en marxa fa un any, compta amb una dotzena d’usuaris i està situat a Lliçà d’Amunt (Vallès Oriental); el segon éstà situat a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), és un projecte de l’ajuntament del municipi i Humana n’assumeix la formació dels usuaris. A aquests municipis cal sumar-hi dos més a la Comunitat de Madrid: un a Leganés i l’altra a San Agustín de Guadalix.

L'hort de Cornellà de Llobregat està situat al barri de Sant Ildefons.

L’hort de Cornellà de Llobregat està situat al barri de Sant Ildefons.

Aquest programa és possible gràcies els recursos obtinguts amb la gestió del tèxtil usat, amb els quals Humana desenvolupa projectes de cooperació a països del Sud (en àmbits com l’educació, la salut, la formació professional, la integració social, el desenvolupament agrícola o el sanejament, entre d’altres) i també d’ajuda social al territori més proper.

La jornada de Manresa està emmarcada en un projecte europeu anomenat Erasmus+ Eco-motive. Adreçada a entitats, ONG, administracions, agents socials i persones que estiguin implicats o vulguin iniciar un projecte agro-social ecològic, ha servit per a presentar diferents projectes que ja estan en marxa al territori més proper. S’hi han exposat iniciatives d’agricultura ecològica a Terrassa o Barcelona, es parlarà del paper dinamitzador dels ajuntaments i de projectes com el de l’empresa Dynamis o la cooperativa Tarpuna.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s