Humana introdueix bosses reutilitzables a les botigues

Des d’avui la Fundació posa a disposició dels seus clients bosses reutilitzables i oxodegradables per a reduir l’impacte en el medi ambient de les actuals bosses de plàstic. Les noves tindran un cost per al client de 5 cèntims.

La nova bossa que es reparteix des d'avui a les botigues.

La nova bossa que es reparteix des d’avui a les botigues.

Les borses oxodegradables estan fabricades en plàstic, al qual se li ha afegit una substància a base de poliolefines, anomenada d2w, que permet controlar i reduir la vida útil de la borsa. Un cop rebutjada, el plàstic es degrada en contacte amb oxigen mitjançant un procés d’oxidació, accelerat per la llum i la calor. El procés de biodegradació es completa mitjançant l’acció de diversos microorganismes. Aquest procés no genera cap residu nociu.

Els productes amb d2w s’autodestrueixen de manera inofensiva després d’haver servit al seu propòsit. Desapareixen més ràpidament que productes naturals com les fulles i a molta més velocitat que el plàstic convencional. Això no evita que siguin igualment reutilitzables i reciclables.

Cada any es consumeixen a Europa uns 100.000 milions de bosses de plàstic. El 90% s’utilitza només un cop. Anualment uns 8.000 milions acaben a les escombraries. Aquestes xifres donen una idea de l’impacte que tenen sobre el medi ambient i el consum de recursos que suposa la seva fabricació.

La clau és fomentar les 3R: reduir el consum de bosses, fomentar-ne la seva reutilització i afavorir el seu reciclatge un cop finalitzat el cicle útil de vida.

Aquí pots trobar l’adreça de totes les botigues Humana.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s