Humana recull 2.000 tones de tèxtil usat a Catalunya al primer semestre de l’any

La recollida selectiva de tèxtil ha experimentat un primer semestre a l’alça. De gener a juny, els 1.400 contenidors d’Humana instal·lats a Catalunya han recollit 2.034.750 kilograms de roba i calçat usats. Aquesta quantitat representa un increment del 14.1% respecte el mateix període de l’any anterior, en què s’hi van recollir 1.783.774 kilograms.

La roba classificada a l'Ametlla del Vallès està sotmesa a un procés de qualitat.

La roba classificada a l’Ametlla del Vallès està sotmesa a un procés de qualitat.

Des d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo, el responsable de l’Oficina Tècnica, Sergio Ros, hi destaca la solidaritat dels ciutadans: “Cada cop hi ha més consciència sobre els beneficis ambientals i socials que representa una correcta gestió del residu tèxtil. Estem molt agraïts als ciutadans per les seves donacions. Darrera de cada contenidor hi ha un treball intens per a reutilitzar-ne les peces i donar-les una segona vida”.

La recollida de roba és un servei gratuït per als municipis i significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans. Gràcies a la gestió del tèxtil, Humana promou a Catalunya la protecció del medi ambient i la sostenibilitat amb tallers de reciclatge i sensibilització; el lliurament de bons d’ajuda a la vestimenta; col·laborem amb el programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa” o amb l’associació Moda Sostenible Barcelona, i amb iniciatives com la Setmana Europea de Prevenció de Residus. També hem posat en marxa un projecte d’agricultura social urbana anomenat “Conreem el clima i la comunitat. 3C” a diferents municipis.

6.448 tones de CO2 menys emeses

Des de l’inici de la seva activitat a Catalunya fa gairebé 30 anys, l’objectiu d’Humana ha sigut gestionar de manera eficaç les donacions de roba usada i incentivar-ne un consum responsable. És una finalitat compartida per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), que pretén reduir la generació primària total de residus al territori, incrementar el coneixement entre la població de l’oferta existent de productes reutilitzables o de segona mà, i fomentar l’allargament de la vida útil dels productes.

La reutilització i el reciclatge del tèxtil contribueixen a la protecció del medi ambient en reduir en part els residus generats pels ciutadans: d’una banda, implica un estalvi en recursos naturals, aigua i energia ja que no cal produir una nova peça de roba; de l’altra, cada kilogram de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l’emissió de 3,169 kg de CO2, segons dades de la Comissió Europea. Les 2.034 tones recollides a Catalunya al primer semestre representen un estalvi de 6.448 tones de CO2 a l’atmosfera.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s