Calella, segon municipi del Maresme del programa “3C”

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Calella ha acollit aqust matí la signatura d’un conveni de col·laboració entre el Consistori i Humana Fundación Pueblo para Pueblo per a la implantació d’un programa d’agricultura urbana social al municipi. Una quinzena de beneficiaris participaran a la iniciativa anomenada “Conreem el clima i la comunitat (3C)”: és un projecte formatiu on els usuaris rebran formació teòrica i pràctica per a conrear un terreny situat a Valldebanador.

Elisabeth Molnar, directora general d'Humana, intervé durant la signatura del conveni. A la dreta, Montserrat Candini, alcaldessa de Calella.

Elisabeth Molnar, directora general d’Humana, intervé durant la signatura del conveni. A la dreta, Montserrat Candini, alcaldessa de Calella.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i la directora general d’Humana, Elisabeth Molnar, han signat l’acord, que tindrà una vigència inicial de dos anys i que es prorrogarà per períodes similars si així ho determinen ambdues parts.

Durant l’acte de signatura del conveni Montserrat Candini,  ha explicat que “l’experiència que tenim és molt bona i poder fer projectes des de la vessant de custòdia del territori alhora que es posa a disposició dels col·lectius més vulnerables és l’objectiu dels horts socials, i el valor afegit de fer-ho amb Humana és el del treball en xarxa que implica que els resultats sempre seran  millors.”

Elisabeth Molnar ha manifestat: “Vull donar les gràcies a Calella i especialment a la seva alcaldessa per apostar per aquesta col·laboració, ens fa molta il·lusió aquest projecte. Nosaltres tenim molta experiència, sempre hem treballat pel Sud, però el context de crisi actual ens ha fet adonar de la necessitat d’actuar en el territori, per a millorar la situació i l’autoestima dels usuaris”.

Damiana Conde, responsable del programa d’agricultura social “3C” i la regidora Margarita Valls, responsable de l’Àrea de Política Social, han destacat la bona entesa que han tingut des del principi, ja que es treballa amb el mateix objectiu: implicar-se en la comunitat i ajudar a veure la vida d’una altra manera donant cobertura tant psicològicament com econòmica als col·lectius més vulnerables, i han parlat dels beneficis de les relacions que es creen entre els usuaris d’aquest tipus de projectes.

El primer hort social del programa "3C" és el situat a Lliçà d'Amunt.

El primer hort social del programa “3C” és el situat a Lliçà d’Amunt.

“Conreem el Clima i la Comunitat (3C)” és un programa d’agricultura urbana que cerca aprofitar els recursos de la terra per a generar productes d’autoconsum al mateix temps que reforça els llaços socials i de comunitat. L’objectiu del projecte és treballar a través d’un hort amb persones que busquin crear comunitat i integrar-se en un projecte local i que desitgin fomentar l’agricultura ecològica i el respecte al nostre entorn. Amb la formació es cerca que els activistes siguin autosuficients, capaços de tenir el seu propi hort quan deixin de tenir l’assistència tècnica i que n’obtinguin productes d’autoconsum. La durada inicial del projecte és de dos anys.

La iniciativa del 3C s’afegeix al projecte d’horts socials que Calella promou a l’àrea de Valldebanador des del 2013, en una finca cedida a l’Ajuntament i on hi compta amb la col·laboració de Càritas.

El programa d’Humana ja suma la gestió de tres horts socials: al de Calella cal afegir-ne un situat a Lliçà d’Amunt (Vallès Oriental), un altre a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) i un tercer a Tordera (Maresme).

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s