Humana recull 4.490 tones de tèxtil usat a Catalunya el 2015 per una finalitat social

Humana Fundación Pueblo para Pueblo va recollir 4.490.737 kg de tèxtil usat a Catalunya al 2015, una xifra que representa un augment del 9,5% respecte l’any anterior, en què la xifra va ser de 4.100.501 kg.

IMG_20160221_123329

Un dels contenidors al barri del Poblenou, a Barcelona.

La Fundació té instal·lats 1.450 contenidors on la ciutadania hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitza i als quals Humana dóna una segona vida. La recollida de roba és un servei gratuït per als municipis i significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans.

La seu central està situada a l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental), on hi ha una central de classificació, i a Catalunya hi ha una plantilla de 120 treballadors. A Espanya, la Fundació va recollir 16.800 tones amb una plantilla de 420 treballadors, la qual cosa significa que genera un lloc de feina indefinit a temps complet per cada 40.000 kg.

Com a complement a la recollida selectiva de tèxtil, Humana compta amb programes de suport local als municipis on és present, ja sigui en col·laboració directa amb l’ajuntament o mitjançant entitats locals. A més, al 2015 es van distribuir 415 Bons d’Ajuda en roba de vestir per un valor global de 12.450 euros: tenen un valor de 30 euros cadascun i permeten adquirir peces gratuïtes a les botigues secondhand.

També impulsa un programa d’agricultura social a quatre municipis (Lliçà d’Amunt, Cornellà de Llobregat, Tordera i Calella) i un de sensibilització centrat en aspectes com ara el canvi climàtic, la reutilització i els Objectis de Desenvolupament Sostenible. Són una mostra del compromís de la Fundació en revertir a la societat part dels recursos generats amb la gestió de la roba usada.

La reutilització i el reciclatge de tèxtil contribueixen a la protecció del medi ambient en reduir en part els residus generats per la ciutadania: cada kg de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l’emissió de 3,169 kg de CO2, segons dades de la Comissió Europea. Les 4.490 tones recollides l’any passat a Catalunya representen un estalvi de 14.231 tones de CO2 a l’atmosfera.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s