“El component social que hi ha associat al tractament de la roba usada li dóna un valor incalculable”

“Per a l’Agència de Residus de Catalunya, el residu tèxtil és un repte. És la cinquena fracció de residu en volum de generació, però se’n recull proporcionalment molt poc. En aquest sentit, hi ha un gran potencial de treball en la recollida i posterior gestió correcta del tèxtil. I això implica a tota la cadena del procés, des de la generació fins als gestors”.

_mg_4711

Maria Vidal recull el premi.

Així es va expressar Maria Vidal, cap del departament de Foment del Reciclatge de l’ARC, en recollir un dels VII Premis Humana de Reutilització del Tèxtil, guardons que han arribat a la 7a edició i que reconeixen la solidaritat dels ciutadans, administracions i entitats més compromeses amb la reutilització i el reciclatge de roba usada a Catalunya.

L’acte de lliurament dels premis va tenir lloc al setmana passada al Cercle d’Economia de Barcelona. Els Premis Humana de Reutilització del Tèxtil s’emmarquen en l’Humana Day, un esdeveniment de sensibilització que vol incidir en l’activitat de valorització de roba usada amb finalitat social, materialitzat en els programes de cooperació de la Fundació i de la resta d’organitzacions que formen part d’Humana People to People.

L’ARC va obtenir el premi per la seva tasca de promoció en la gestió sostenible del residu tèxtil, amb especial esment al Precat20 i a la “Guia de bones pràctiques per al reciclatge dels residus i de calçat a Catalunya”, editada l’any passat.

En citar la jerarquia de residus, Vidal va assegurar: “Per a l’Agència és molt important el gran potencial de reutilització que té el tèxtil. Té un nivell de reutilització altíssim”, va insistir, “és un residu que, molt sovint, té molta vida per endavant. No té una vida eterna però sí llarguíssima i hem d’intentar que acabi en residu el més tard possible”.

Maria Vidal va assenyalar que “per a nosaltres és molt important el component social que hi ha associat al tractament de la roba. Li dóna un valor afegit incalculable”.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s