Nosaltres també cridem: Casa nostra és casa vostra!

La campanya “Casa nostra, casa vostra” vol denunciar la situació que viuen les persones refugiades i migrants, aconseguir la sensibilització i mobilització de la ciutadania i pressionar les institucions perquè impulsin polítiques d’acollida reals i efectives. La campanya inclou un conjunt d’activitats i culmina el dissabte 11 de febrer amb dos grans actes: una manifestació i un concert al Palau Sant Jordi de Barcelona.

casa-nostra

L’acte central és el concert, en què grups i cantants d’estils diversos es trobaran dalt de l’escenari per reivindicar Catalunya com a terra d’acollida. L’Ajuntament de Barcelona ha cedit l’espai, Primavera Sound coordina l’organització i la Fura dels Baus s’encarrega del disseny escenogràfic. “Nosaltres farem de fil conductor durant el concert”, explica Marcel Riu, de l’àrea de projectes de La Fura, “ens encarreguem de la direcció escènica, de l’escenografia i de les quatre performances que aniran intercalades entre les actuacions musicals”. La Fura compta amb sis directors i el responsable d’aquest projecte és en Carlus Padrissa.

dsc_0040

D’esquerra a dreta, Clara Sullà, dissenyadora de vestuari; Allegra Esclapon, estudiant en pràctiques, i Marcel Riu, de l’àrea de projectes. Tots tres van escollir les peces del vestuari a la nostra planta de classificació.

Aquest fil conductor estarà protagonitzat per un cor de 50 persones, la Coral Càrmina, que representaran els refugiats que fugen dels conflictes armats. La Clara Sullà és la responsable de vestuari i en plantejar-se com havien d’anar vestits els membres del cor ho tenia molt clar: “No es tracta d’un estil especial, van vestits com nosaltres. Això sí, costumitzarem les peces de roba: hi aplicarem un esprai per aconseguir un efecte de pols, per a què la roba quedi enfarinada com quan hi ha una explosió”.

Tots els agents implicats a “Casa nostra, casa vostra” hi col·laborem gratuïtament, ja que totes les aportacions econòmiques serviran per a finançar una convocatòria d’ajudes a les entitats que treballen en migració i refugi. “És un acte benèfic així que no tenim pressupost per a comprar teles ni contractar modistes. Per això vam pensar en Humana i en demanar peces de roba reutilitzades”, indica Sullà.

La Fundació s’hi va prestar de seguida i per això ha cedit tota la roba que servirà per a vestir a la coral. Hi ha peces de tota mena: samarretes de cotó, jerseis, roba de nen, vestits per dones, mocadors, túniques, complements, abrics, americanes d’home, pantalons, alguna faldilla… Després de visitar la nostra planta de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i endur-se tot el material, el procés següent consisteix en classificar la roba per estil i talles i decidir l’estilisme per a cada membre del cor o refugiat.

Els organitzadors assajaran a l’Estació del Nord de Barcelona i també faran diversos assajos al Palau Sant Jordi dies abans del concert.

És la segona ocasió en què la Fura dels Baus i Humana col·laboren en el vestuari d’un esdeveniment artístic. Al 2014, Àlex Ollé va estrenar l’òpera “Madame Butterfly” a Sidney (Austràlia) amb vestuari procedent de la planta vallesana de la Fundació. En aquella ocasió, la companyia necessitava vestuari per a 42 personatges del cor.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s