Exposem el nostre compromís amb la moda sostenible

Coincidint amb la commemoració del Fashion Revolution Day, des d’Humana ens hem sumat a les activitats que dues entitats han organitzat a Barcelona. Per una banda, hem estat presents a les “Jornades de moda sostenible” que van tenir lloc al barri de Fort Pienc amb Upcycling Barcelona i l’Associació de Comerciants Fort Pienc al capdavant; per l’altra, el Palau Macaya va acollir “Moda, tradició i innovació. Educar per a un consum alternatiu”, a càrrec de la Fundació Pineda, i on hi vam participar amb una xerrada sobre la reutilització de roba.

IMG-20170428-WA0005

Un moment de la taula rodona a la Plaça de Fort Pienc.

El Fashion Revolution Day se celebra cada any a diferents ciutats dels món com a homenatge a les víctimes de l’esfondrament el 2013 de l’edifici Rana Plaza, a Bangla Desh, on hi treballaven milers de persones de la indústria tèxtil. La cita és una crida a la reflexió “perquè siguem conscients de la procedència de la roba que comprem, en quines condiciones es fabrica i què podem fer per aconseguir que aquesta indústria sigui més sostenible”, en paraules dels impulsors.

DSC_0026

Et podien enganxar les etiquetes del “Made in” en aquest mapa mundi.

El programa al barri de Fort Pienc es va allargar durant vuit dies i hi va incloure la projecció del documental “Les costures de la pell”, de Setem; l’exposició “La cara B de la moda”, a la biblioteca del barri, i sobre tot un conjunt d’activitats concentrades el divendres 28 d’abril a la Plaça Fort Pienc. Entre d’altres s’hi va fer una taula rodona amb el títol “Com podem consumir d’una forma més sostenible?” a càrrec de Virginia Rondeel, fundadora d’Upcycling Barcelona; Laure Ritter, estilista, i Joan Carles Montes, del Departament de Comunicació d’Humana. A continuació es va fer una desfilada de moda sostenible: les persones que van recórrer la passarel·la eren veïns i veïnes del barri, molts dels quals van lluir peces de roba cedides per les nostres botigues.

DSC_0084

Les persones que hi van desfilar duien peces de roba cedides per Humana.

D’altra banda,  la Fundació Pineda va organitzar dues jornades de xerrades dins del marc del seu projecte anomenat “Fashion Frame”, que consisteix en “oferir a les famílies i a les entitats educatives recursos formatius i pedagògics orientats al desenvolupament de la persona” incidint, entre d’altres, en un consum ètic de la moda. El Palau Macaya va acollir dos dies plens de testimonis; des d’Humana vam protagonitzar una xerrada titulada “Roba de segona mà per a la sostenibilitat global”.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s