Col·laborem amb Caprabo en l’hort social de la Creu Roja a L‘Hospitalet

Humana i Caprabo realitzen anualment una donació econòmica procedent de la gestió de la roba usada que la primera recull als contenidors ubicats a més de 25 botigues de Caprabo. Aquesta iniciativa, que s’emmarca en el programa de sostenibilitat i responsabilitat social d’ambdues entitats, es tradueix enguany en una aportació de 4.653 euros destinats a l’Hort Social Can Buxeres de L’Hospitalet, on 110 famílies del municipi hi conreen parcel·les i obtenen hortalisses per a l’autoconsum.

Caprabo_Humana_L'Hospitalet_01

Antonio, voluntari de l’entitat local, a l’hort de Can Buxeres.

Humana té instal·lats 36 contenidors a 26 botigues Caprabo on els clients hi dipositen la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen i als quals se’ls hi pot donar una segona vida. L’any passat s’hi van recollir 155 tones. En el marc del conveni de col·laboració entre ambdues entitats, part dels recursos que se’n deriven de la gestió d’aquest tèxtil es destinen a projectes socials, més concretament a horts socials. Fa dos anys el destinatari va ser un projecte d’horticultura terapèutica ubicat a Lleida i gestionat per Punt Eco, empresa de responsabilitat social i ambiental. L’any passat, l’aportació va ser per al programa “3C Conreem el Clima i la Comunitat” d’Humana, concretament per a l’hort social ubicat a Cornellà de Llobregat.

L’elecció d’enguany és l’Hort Social Can Buxeres de L’Hospitalet, que ocupa uns terrenys de gairebé 7.000 metres quadrats al pulmó verd del municipi. L’espai és municipal i el projecte està gestionat per la Creu Roja a L’Hospitalet. Va néixer al 2014 emmarcat dins del Programa de Suport a les Famílies en Situació de Crisi i amb la finalitat de garantir-les aliments, hàbits i costums saludables. “El projecte ha crescut, de forma que al terreny inicial de 4.000 metres quadrats s’hi ha afegit un altre de gairebé 3.000”, explica Montse Ferrer, la coordinadora local de Creu Roja, que afegeix: “Actualment hi ha 110 famílies beneficiàries, encaixen tant al perfil inicial amb què vam engegar el programa com amb d’altres perfils com ara usuaris de programes de salut mental, discapacitats, víctimes de violència de gènere… És una iniciativa transversal, amb usuaris nostres i també d’altres entitats”.

Caprabo_Humana_L'Hospitalet_03

Un moment de la visita a l’hort social, amb representants d’Humana, Caprabo i Creu Roja.

Les parcel·les tenen un aspecte magnífic, amb les verdures i hortalisses pròpies del bon temps. Les famílies s’ocupen de les parcel·les (els espais més grans són compartits per dues famílies) amb l’assessorament de voluntaris. Des de la Creu Roja se’ls fa un informe de valoració social i de seguiment, i tots plegats conreen productes de temporada d’autoconsum. “Amb l’hort també hi fomentem que es relacionin i no estiguin sols. Ni les parcel·les ni les eines que utilitzen són propietat de ningú, saben que l’espai és prestat i que l’han de cuidar, i que les eines són comunes”, explica Ferrer.

Des de la Creu Roja avancen que la quantitat aportada per Caprabo i Humana es destinarà a finançar un nou hivernacle, un espai que pateix destrosses quan algun brètol s’hi fica al parc de nit i fa malbé el que troba.

Totes les parts implicades han fet una visita a l’hort social, amb la presència, entre d’altres, de Jesús Solares, vicepresident de Creu Roja; Montse Ferrer, coordinadora local de Creu Roja; Ana González i Cristina Madrilley, de l’Àrea de Responsabilitat Social i Medi Ambient de Caprabo, i Antonio Briceño, d’Humana.

Caprabo_Humana_L'Hospitalet_04

Voluntaris de la Creu Roja van mostrar com de maco està l’hort a principis de maig.

“Fa anys que tenim relació amb la Creu Roja de l’Hospitalet”, explica Ana González, “en aquesta ocasió hi col·laborem amb aquesta aportació juntament amb Humana en un projecte molt maco com és l’hort social”. Antonio Briceño destaca que “aquesta iniciativa coincideix plenament amb la nostra activitat, que consisteix en gestionar roba usada amb una finalitat social. A més, nosaltres impulsem un programa d’agricultura social i urbana que té molts punts en comú amb aquest hort, així que la satisfacció és total”.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s