Felicitats, Caprabo, pel Premi Europeu de Prevenció de Residus!

Caprabo ha guanyat la VIII edició del Premi Europeu de Prevenció de Residus pel projecte “Jo em comprometo!”, centrat a sensibilitzar els seus clients sobre el consum responsable, la importància d’allargar la vida de la roba i evitar el malbaratament alimentari. Una de les entitats que hi va col·laborar va ser Humana, concretament en les accions centrades a fomentar la reutilització de roba usada.

premio_02

De dreta a esquerra, Cristina Madrilley, del departament de Responsabilitat Social i Medi Ambient de Caprabo; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i Ana González, responsable del citat departament de Caprabo.

Caprabo va rebre el guardó el passat dijous 18 de maig en una cerimònia celebrada a Casa Llotja de Mar, a Barcelona. La candidatura de Caprabo va ser seleccionada per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) per a representar Catalunya d’entre les 43 regions europees que hi van participar. Els premis estan vinculats a la celebració, el novembre de l’any passat, de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, en què moltes entitats, empreses i particulars van impulsar iniciatives en diversos àmbits. A casa nostra, 262 entitats van organitzar-ne un miler amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre la importància de la prevenció de residus i la gestió sostenible de recursos.

Caprabo hi va participar per cinquè any consecutiu amb les següents activitats de sensibilització en els seus supermercats:

  • Dóna una segona vida a la roba i el calçat”, en col·laboració amb Humana i Roba Amiga. Es van repartir fulls informatius als clients dels supermercats per a fomentar-hi la reutilització de residus tèxtils.
  • Taller “Hi ha Roba Estesa”, a càrrec d’Humana, a la botiga Caprabo de Mollet del Vallès (Vallès Oriental).
  • Taller de reciclatge i reutilització Recicl-art, a càrrec d’Ecoembes.
  • Programa “Contra el malbaratament alimentari”, amb donacions per a diversos bancs d’aliments.
  • Difusió a les xarxes socials i a la web corporativa de Caprabo amb consells per a comprometre’s amb els objectius de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, tant per al públic general com per als membres del Club Client Caprabo.
20161119_194608

El taller a Caprabo Mollet, minuts abans de començar l’activitat. S’hi va fer el 19 de novembre de l’any passat.

Per totes aquestes accions, agrupades sota el nom de “Jo em comprometo!”, Caprabo va ser escollida a principis d’anys en la categoria d’empresa al Premi Europeu de Prevenció de Residus. Els candidats presentats per l’ARC en totes les categories eren: Caprabo, el Consell Comarcal de la Selva, GETE Ecologistes en Acció, l’escola Lluçanès, de Prats de Lluçanès, i el rubinenc Javier Ruiz Rojas.

El guardó distingeix iniciatives tenint en compte l’originalitat de la proposta; el caràcter innovador; l’adaptabilitat a d’altres contextos regionals o locals; la mobilització del públic objectiu i la durada. L’Agència de Residus de Catalunya ha presentat les candidatures d’entre les activitats organitzades durant la VIII Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Aquesta és una iniciativa que se celebra a Catalunya des de l’any 2009, sota la coordinació de l’ARC i amb el patrocini del Programa LIFE+ de la Comissió Europea. L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa accions de sensibilització i donar a conèixer estratègies de reducció de residus. Enguany, la IX Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebrarà del 18 al 26 de novembre de 2017.

Humana i Caprabo col·laborem des de fa anys: hi tenim instal·lats 36 contenidors a 26 botigues Caprabo on els clients hi dipositen la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen i als quals se’ls hi pot donar una segona vida. L’any passat s’hi van recollir 155 tones. Part dels recursos que se’n deriven de la gestió d’aquest tèxtil es destinen a projectes socials, més concretament a horts socials. Fa dos anys el destinatari va ser un projecte d’horticultura terapèutica a Lleida i gestionat per Punt Eco, empresa de responsabilitat social i ambiental. L’any passat, l’aportació va ser per al programa “3C Conreem el Clima i la Comunitat” d’Humana, per a l’hort social ubicat a Cornellà de Llobregat. Enguany, la dotació ha sigut per l’Hort Social Can Buxeres de L’Hospitalet.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s