Portes obertes a 3C Calella pel Moments de Flors

L’hort social que impulsen l’Ajuntament de  Calella i Humana celebra el diumenge 28 de maig una jornada de portes obertes en el marc del Moment de Flors. Els activistes faran d’amfitrions dels veïns i veïnes que s’apropin al terreny de Valldebanador per a veure quina activitat s’hi fa des de fa dos anys. L’hort de Calella pertany al nostre programa d’agricultura social i urbana 3C Conreem el Clima i la Comunitat, que compta amb tres horts més a Catalunya.

IMG-20170518-WA0003

Activistes treballant a l’hort, a mitjans de maig.

La ruta d’estands repartits pel municipi passarà per l’hort social, on la dotzena d’activistes mostraran com és el dia a dia en aquest espai i explicaran com ha estat l’aprenentatge que han rebut en agricultura ecològica. Ells van arribar a l’hort, derivats de l’àrea de Política Social, sense coneixements previs en la matèria: la formació rebuda per un tècnic d’Humana els ha permès conrear les parcel·les i obtenir-hi verdures i hortalisses per a autoconsum.

Horts-cartell portes obertes

L’hort està en funcionament des de la segona meitat del 2015, gràcies a un conveni entre l’Ajuntament i l’entitat sense ànim de lucre. Gestionat per Humana, hi participen una dotzena de beneficiaris que disposen d’un espai de 2.000 m2 a Valldebanador, al costat d’un àrea d’horts socials impulsats pel propi Consistori.

3C Conreem el Clima i la Comunitat va arrencar fa tres anys amb una prova pilot a Lliçà d’Amunt (Vallès Oriental) i actualment està present a quatre municipis del nostre territori (Tordera, Calella, Cornellà de Llobregat i Palau-solità i Plegamans), dos de la Comunitat de Madrid (Leganés i San Agustín del Guadalix) i un a Sevilla (Palomares del Río).

Els objectius principals d’aquesta iniciativa són sensibilitzar la població en relació a un comportament sostenible amb el medi ambient, fomentar-hi la cultura de l’agricultura ecològica a nivell local i promoure-hi la integració social.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s