Expliquem com treballem al 3C a la Mostra d’Entitats de Palau-solità i Plegamans

Palau-solità i Plegamans celebra el dissabte 10 de juny la primera edició de la Mostra d’Entitats. Durant tot el dia, a la Plaça de la Vila seran presents una trentena d’entitats per a donar a conèixer les seves activitats i engrescar la ciutadania a participar-hi. Nosaltres hi serem amb el programa d’agricultura social i urbana 3C Conreem el Clima i la Comunitat.

IMG-20170612-WA0011

Albert Amorós, un dels nostres tècnics agrícoles, al punt informatiu de la Mostra d’Entitats.

La Mostra d’Entitats té com a lema “Les entitats fem poble“. Humana hi serà durant el matí amb un punt informatiu per a explicar la tasca que fem en un espai dels Horts Municipals de Can Boada. Allà està emplaçat el nostre 3C des de principis d’any. Des del nostre estand de la Plaça de la Vila, alguns activistes o usuaris explicaran quina feina hi fan cada dia i que encara hi queden parcel·les lliures per a qui estigui interessat en l’agricultura ecològica i d’autoconsum.

El 3C de Palau-solità i Plegamans es va posar en marxa al febrer amb una reunió informativa per als veïns i veïnes del municipi. Després de realitzar-ne la pertinent selecció d’usuaris, que són derivats de Serveis Socials, el treball a l’hort va començar la segona setmana de març amb la delimitació de parcel·les, de 60 m2 cadascuna.

Actualment hi ha vuit activistes, sis homes i dues dones, tots majors de 40 anys excepte una persona que està jubilada. La majoria no tenia coneixements sobre horticultura i, des de la posada en marxa de l’hort, ja han assistit a 20 sessions formatives, cada dimarts i dijous. “Encara queden dues parcel·les lliures”, explica el tècnic agrícola d’Humana, Albert Amorós, que anima als veïns i veïnes a participar-hi.

20170522_110908

Els activistes s’ocupen de la seva parcel·la i també fan tasques comunes on el treball en equip és fonamental.

El programa 3C Conreem el Clima i la Comunitat va arrencar fa tres anys amb una prova pilot a Lliçà d’Amunt. En aquest període s’ha consolidat i actualment està present a quatre municipis catalans (Tordera, Calella, Cornellà de Llobregat i Palau-solità i Plegamans), dos de la Comunitat de Madrid (Leganés i San Agustín del Guadalix) i un a Sevilla (Palomares del Río).

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s