Nou conveni per a la recollida de roba usada a Granollers

Humana Fundación Pueblo para Pueblo i l’Ajuntament de Granollers han signat un conveni per a la recollida selectiva de tèxtil usat al municipi. Aquest acord, amb una durada de dos anys ampliable pel mateix període, confirma la continuïtat de la col·laboració que el Consistori manté amb la Fundació des de fa sis anys.

Granollers_signatura de conveni

D’esquerra a dreta, Elisabeth Molnar, directora general d’Humana, i María del Mar Sánchez, regidora de Salut Pública, Consum, Serveis Socials, Gent Gran i Igualtat de Gènere.

El conveni estableix que l’entitat sense ànim de lucre reverteixi a nivell local part dels recursos generats amb la gestió de la roba que donen els veïns i veïnes. I hi determina dues accions: d’una banda, una donació anual de bons d’ajuda que permeten adquirir roba de segona mà a persones necessitades; aquests vals tenen un valor de 30 euros cadascun i es poden bescanviar a qualsevol de les botigues d’Humana de Barcelona. Per l’altra banda, Humana aporta una quantitat econòmica per a l’àrea de Serveis Socials, que enguany els invertirà en:

  • Projecte Moviment: és un projecte comunitari adreçat a dones ateses des de Serveis Socials d’atenció primària, en el qual, a través de les arts escèniques com el moviment, l’expressió corporal i la dansa, es treballen aspectes relacionats amb l’autoestima, les relacions personals, les habilitats socials i la gestió emocional.
  • Hort Social: respon a la necessitat d’abastiment alimentari per a persones que es troben en situacions de molta precarietat i pobresa i ho fa a través del treball i el cultiu de la terra.

Humana té 15 contenidors a Granollers que han recollit 33.188 kg de tèxtil usat de gener a agost d’enguany, un 5,8% més que al mateix període de l’any passat (31.363 kg), la qual cosa confirma la tendència a l’alça de la reutilització del residu tèxtil, la fracció recollida selectivament amb més potencial d’aprofitament, per sobre del vidre, el paper o el plàstic. Els ciutadans hi dipositen la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen i als quals Humana dóna una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus sòlids urbans.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s