Uns alumnes de Formació Professional visiten la botiga secondhand de Meridiana

Fa uns dies vam tenir un matí especial per als companys de la botiga secondhand de Meridiana, 314, a Barcelona. Van rebre la visita d’una dotzena d’estudiants, joves de 16 i 17 anys d’un centre de formació professional que volien conèixer de primera mà com funciona i quin és el dia a dia d’una botiga de roba de segona mà. Estan preparant una pràctica al seu centre que consisteix, precisament, a posar en marxa un establiment similar als nostres. Vam estar encantats de rebre’ls i explicar-los com hi treballem.

DSC_0223

Els estudiants, durant la xerrada que els hi vam fer.

Els alumnes estudien a Bemen-3, Centre de Formació Professional concertat pel Departament d’Ensenyament, fan el curs del Programa de Formació i Inserció, concretament de Comerç i Atenció al Client. La Marta Gost i la Sílvia Mateu, les seves professores, ens expliquen per què volien conèixer la botiga: “Estem fent una pràctica basada en una botiga de roba de segona mà. La primera fase consisteix en recollir articles, principalment dels seus pares i familiars, després han de classificar-los en funció de l’estat en què es trobin i finalment la posaran a la venda. És una activitat que estan fent al propi centre i, com tota botiga, al final posaran la roba a la venda. Els diners que n’obtinguin seran destinats a una entitat social”.

El centre de formació professional està a prop de Meridiana, 314, i van pensar que seria bona idea trucar a la nostra porta per a obtenir-ne la informació que necessiten els estudiants. Ens va semblar genial! En Jose Seco, encarregat de l’establiment, va fer-ne d’amfitrió i va atendre les seves preguntes. Els joves van fer qüestions de tota mena: com us arriba la roba? Quin horari feu? Quina informació conté un tíquet de compra? Quina garantia tenen els clients en comprar-ne qualsevol article? Teniu una clientela fixa? Com establiu els preus? Qui etiqueta la roba? No van deixar detall sense preguntar!

DSC_0208

En Jose Seco, l’encarregat de la botiga, atenent les preguntes dels joves.

Satisfeta la seva curiositat, van donar un tomb per la botiga, que aquell dia tenia una promoció de “Tot a 3 euros”. “Profe! He vist una samarreta súper xula!”, exclamava una noia. “He vist vestits molt macos”, deia una altra. “Han sortit molt contents i satisfets”, confessava la Marta després de la visita. No podem tenir una crítica millor.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s