El nostre repte per a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Donem-li una nova vida!” és el lema del Dia de la Prevenció de Residuos, eix de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2017, que se celebra entre el 18 i el 26 de novembre. Humana hi participa organitzant diferents activitats de sensibilització sobre els recursos sostenibles i la gestió de residus.

Pòster Dia Temàtic 2017 CAT

La Setmana Europea de Prevenció de Residus pretén mobilitzar i animar les autoritats públiques, entitats privades, societat civil i la ciutadania a participar en diferents accions al voltant de tres temes d’acció: reducció, reutilització i reciclatge . També pretén avaluar l’impacte de les accions i campanyes de comunicació a partir de canvis en el comportament de les persones pel que fa a la forma de consumir i gestionar els residus.

El lema Donem-li una nova vida! del Dia de la Prevenció de Residus, el dissabte 18 de novembre, és una clara referència al concepte de perllongar la vida útil dels productes, per aplicar en el nostre dia a dia el concepte d’economia circular.

Accions previstes

Durant la Setmana Fundació impulsarem les següents activitats:

  • ‘Dóna-li una segona vida al teu roba usada’. El repte és superar la xifra de roba i calçat usats recuperada durant la Setmana de Prevenció de 2016. Durant els nou dies de la edició de l’any passat es van recollir a tot Espanya 377 tones. La seva reutilització va imperdir l’emissió a l’atmosfera 1.197 tones de CO2.
  • Els tallers de sensibilització ‘Hi ha Roba Estesa’ faran parada a tres municipis: Rubí (Plaça Catalunya), El Vendrell (al supermercat Caprabo) i a Montgat (Parc del Tramvia).
  • Els supermercats Caprabo distribuiran prop de 9.000 fullets informatius entre els seus clients sobre la importància de la prevenció de residus i la reutilització. A més, l’exposició “La segona vida de la roba i la sostenibilitat global” s’exhibirà al supermercat Caprabo de El Masnou.
  • ‘La segona vida de la roba i la sostenibilitat global’ també s’exhibirà a Sant Llorenç Savall i Vallgorguina (Barcelona).
  • Prèviament, el 9 de novembre, Humana organitza a Oviedo la Jornada Tècnica ‘Avançant cap a una economia circular. La gestió sostenible dels residus’.

Com a especialista en preparació per a la reutilització, Humana gestiona les donacions de roba i calçat usat dels ciutadans per tal d’obtenir el màxim aprofitament del residu tèxtil, donant-li una segona vida i afavorint amb això un model d’economia circular.

Al voltant de 9 de cada 10 peces usades són susceptibles de tenir una segona vida a través de la reutilització o el reciclatge. Passar d’un model d’economia lineal a circular és imprescindible per a la sostenibilitat de la indústria de la moda i, per extensió, per al Planeta. Aplicant una apropiada gestió en l’última part del cicle de vida del tèxtil és possible reintroduir-lo en aquest cicle, ja sigui com a peces de segona mà o com altres productes.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s