Immersos en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus arriba al seu equador i des d’Humana mantenim viu el compromís d’impulsar un conjunt d’iniciatives de sensibilització sobre els recursos sostenibles, l’economia circular i la gestió de residus.

Taller humana Vallbona d'anoia (6)

Un moment del taller a l’institut de Vallbona d’Anoia.

Al 2016 vam recuperar 108 tones de roba usada durant els nous dies que va durar la Setmana Europea de Prevenció de Residus i enguany el nostre compromís és poder augmentar aquesta xifra i així donar una segona vida al tèxtil usat.

Des del passat cap de setmana i fins avui hem celebrat dos tallers de sensibilització, anomenats “Hi ha Roba Estesa“, per a explicar els beneficis socials i ambientals de la prevenció de residus i de la reutilització de la roba. S’han celebrat a l’institut de Vallbona d’Anoia (Anoia) per a alumnes de 1er i 2n d’ESO i a Rubí (Vallès Occidental) per al públic en general.

taller Rubí (4)

Una participant al taller de Rubí.

D’altra banda, al Centre Cultural Can Gruart de Vilablareix (Gironès) s’hi exhibeix fins al proper divendres la nostra exposició “La importància de la dona en el desenvolupament” mentre que a la Casa de Cultura de Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental) hi ha la mostra “La segona vida de la roba i la sostenibilitat global“, també fins el divendres.

IMG-20171120-WA0002

L’exposició a Vilablareix.

Precisament, abans de traslladar-se fins al Vallès, aquesta exposició va estar el dissabte passat a l’establiment de Caprabo del Polígon Industrial Voramar de El Masnou, on centenars de clients i clientes la van poder veure.

IMG-20171120-WA0010

La mostra, al Caprabo de El Masnou.

 

Precisament dissabte 18 de novembre era el Dia de la Prevenció de Residus, que va comptar amb el lema Donem-li una nova vida! en una clara referència al concepte de perllongar la vida útil dels productes, per aplicar en el nostre dia a dia el concepte d’economia circular.

IMG_20171120_102202_resized_20171121_095136738

Aquest és el taller que hem fet a La Llagosta.

Fins al diumenge dia 26 ens queden aquestes activitats per a celebrar:

  • L’exposició “La importància de la dona en el desenvolupament” es veurà a Vallgorguina el proper cap de setmana.
  • Hi ha Roba Estesa” anirà a l’Escola Joan Maragall de La Llagosta (Vallès Occidental), a l’Escola Montserrat de Sarrià de Ter (Gironès), a l’establiment Caprabo del Vendrell (carrer del Ter, s/n) al Maresme i al Parc del Tramvia de Montgat (Maresme).

La Setmana Europea de Prevenció de Residus pretén mobilitzar i animar les autoritats públiques, entitats privades, societat civil i la ciutadania a participar en diferents accions al voltant de tres temes d’acció: reducció, reutilització i reciclatge . També pretén avaluar l’impacte de les accions i campanyes de comunicació a partir de canvis en el comportament de les persones pel que fa a la forma de consumir i gestionar els residus.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s