3C Calella: lliurament de diplomes i nova promoció d’activistes

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Calella acull el dimarts 5 de desembre a les 11h el lliurament de diplomes a la primera promoció de 3C Conreem el Clima i la Comunitat, el programa d’agricultura social i urbana que es va posar en marxa fa dos anys gràcies a un conveni entre l’Ajuntament de Calella i Humana Fundación Pueblo para Pueblo.

3C_Calella_grup_01

Els activistes amb el tècnic agrícola, l’Albert Amorós.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini; la regidora de l’àrea de Política Social, Margarita Valls, i la coordinadora del programa, Damiana Conde, presidiran aquest acte per a reconèixer la dedicació dels usuaris que han participat al programa a l’hort social de Valldebanador.

L’hort social tanca ara una etapa i n’obre una altra amb nous usuaris, amb la mateixa il·lusió i compromís del principi. La primera promoció, formada per 12 usuaris o activistes, rebran els respectius diplomes acreditatius i cediran les parcel·les a nous participants que aprendran què és l’agricultura ecològica i hi conrearan productes per autoconsum. L’hort social no té data de caducitat, sí en canvi la permanència dels participants (dos anys) per a deixar pas a un nou grup de 12 persones.

3C_Calella_treballant_03

Els activistes treballen la seva parcel·la i també fan tasques comunitàries.

L’hort es va posar en marxa al 2015: el Consistori cedí el terreny de 2.000 m2 a Valldebanador, al costat dels horts municipals, i l’entitat sense ànim de lucre el gestiona i hi proporciona un tècnic agrícola.

Aquest hort social s’emmarca en el programa 3C Conreem el Clima i la Comunitat, una iniciativa que Humana impulsa des de fa tres anys i que actualment involucra a quatre municipis catalans (Tordera, Calella, Cornellà de Llobregat, Palau-solità i Plegamans), un altre en camí a Reus, dos més a la Comunitat de Madrid i un a la província de Sevilla, amb més de 500 usuaris o activistes en total, entre usuaris i familiars i amics.

3C_Calella_Juan Muñoz_04

L’activista Juan Muñoz i l’Albert Amorós, tècnic agrícola d’Humana.

Els objectius principals del 3C Conreem el Clima i la Comunitat són sensibilitzar la població en relació a un comportament sostenible amb el medi ambient, fomentar-hi la cultura de l’agricultura ecològica a nivell local i promoure-hi la integració social.

Dades rellevants de 3C Calella

 • L’hort social es va posar en marxa al 2015.
 • Consta de 2.000 m2 a l’àrea de Valldebanador.
 • El Consistori cedí el terreny i Humana el gestiona i hi proporciona un tècnic agrícola que forma als activistes.
 • 12 activistes al 3C Calella (hi ha hagut 18, però 6 es van donar de baixa). Derivats de l’àrea de serveis socials.
 • Producció total: 11.960 kg de verdures i hortalisses ecològiques.
 • Producció mitjana per activista: 760 kg.
 • Tota la producció és per autoconsum.
 • Tallers formatius realitzats: 28
 • Accions rellevants per a la comunitat:
  • Visita de l’Escola Pública Minerva.
  • S’han fet 3 jornades de portes obertes.
  • Punt informatiu a la Fira d’Entitats.
  • Visita del Club Excursionita Calella Marxa.
  • Visita d’activistes d’altres horts 3C.
787A0305

Tots els involucrats en l’hort, a l’Ajuntament després de rebre els diplomes.

787A0263

La regidora Margarita Valls saluda a l’activista Ahmed Zeghari.

Al hacer un comentario, confirmo que he leído el Aviso Legal y la Política de Privacidad en Redes Sociales de la Fundación. http://www.humana-spain.org/aviso-legal/

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s