La Sala de Plens de l’Ajuntament de Calella acull el dimarts 5 de desembre a les 11h el lliurament de diplomes a la primera promoció de 3C Conreem el Clima i la Comunitat, el programa d’agricultura social i urbana que es va posar en marxa fa dos anys gràcies a un conveni entre l’Ajuntament de Calella i Humana Fundación Pueblo para Pueblo.

Els activistes amb el tècnic agrícola, l’Albert Amorós.
L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini; la regidora de l’àrea de Política Social, Margarita Valls, i la coordinadora del programa, Damiana Conde, presidiran aquest acte per a reconèixer la dedicació dels usuaris que han participat al programa a l’hort social de Valldebanador.
L’hort social tanca ara una etapa i n’obre una altra amb nous usuaris, amb la mateixa il·lusió i compromís del principi. La primera promoció, formada per 12 usuaris o activistes, rebran els respectius diplomes acreditatius i cediran les parcel·les a nous participants que aprendran què és l’agricultura ecològica i hi conrearan productes per autoconsum. L’hort social no té data de caducitat, sí en canvi la permanència dels participants (dos anys) per a deixar pas a un nou grup de 12 persones.

Els activistes treballen la seva parcel·la i també fan tasques comunitàries.
L’hort es va posar en marxa al 2015: el Consistori cedí el terreny de 2.000 m2 a Valldebanador, al costat dels horts municipals, i l’entitat sense ànim de lucre el gestiona i hi proporciona un tècnic agrícola.
Aquest hort social s’emmarca en el programa 3C Conreem el Clima i la Comunitat, una iniciativa que Humana impulsa des de fa tres anys i que actualment involucra a quatre municipis catalans (Tordera, Calella, Cornellà de Llobregat, Palau-solità i Plegamans), un altre en camí a Reus, dos més a la Comunitat de Madrid i un a la província de Sevilla, amb més de 500 usuaris o activistes en total, entre usuaris i familiars i amics.

L’activista Juan Muñoz i l’Albert Amorós, tècnic agrícola d’Humana.
Els objectius principals del 3C Conreem el Clima i la Comunitat són sensibilitzar la població en relació a un comportament sostenible amb el medi ambient, fomentar-hi la cultura de l’agricultura ecològica a nivell local i promoure-hi la integració social.
Dades rellevants de 3C Calella
- L’hort social es va posar en marxa al 2015.
- Consta de 2.000 m2 a l’àrea de Valldebanador.
- El Consistori cedí el terreny i Humana el gestiona i hi proporciona un tècnic agrícola que forma als activistes.
- 12 activistes al 3C Calella (hi ha hagut 18, però 6 es van donar de baixa). Derivats de l’àrea de serveis socials.
- Producció total: 11.960 kg de verdures i hortalisses ecològiques.
- Producció mitjana per activista: 760 kg.
- Tota la producció és per autoconsum.
- Tallers formatius realitzats: 28
- Accions rellevants per a la comunitat:
- Visita de l’Escola Pública Minerva.
- S’han fet 3 jornades de portes obertes.
- Punt informatiu a la Fira d’Entitats.
- Visita del Club Excursionita Calella Marxa.
- Visita d’activistes d’altres horts 3C.

Tots els involucrats en l’hort, a l’Ajuntament després de rebre els diplomes.

La regidora Margarita Valls saluda a l’activista Ahmed Zeghari.